NB I

Újpesten is a Vidinek áll a zászló

megosztom

Két és fél hét leforgása alatt a Vidi másodjára is legyőzheti az Újpestet.

Újpesten is a Vidinek áll a zászló. - Fotó: molvidi.hu

Az NB I 17. fordulójának zárómérkőzése lesz egyben a játéknap rangadója, hiszen a hatodik helyen tanyázó Újpest a címvédő, ám perpillanat második helyezett Vidit látja vendégül.

1x2     
Újpest Döntetlen Vidi
3.10 3.25 2.30

Ha van olyan csapat, amelynek nem jött jól a válogatott mérkőzések okozta szünet november közepén, az egyértelműen az Újpest. A lila-fehérek ugyanis a Kisvárdán aratott 4-1-es győzelemmel vonultak pihenőre, ám azt követően mintha elfogyott volna a tudomány. Az NB I-ben kikaptak Székesfehérváron, míg a Pakssal és a Mezőkövesddel döntetlent játszottak, szerdán pedig óriási meglepetésre, címvédőként elbúcsúztak a Magyar Kupától, méghozzá a másodosztályú Kaposvárral szemben.

A fővárosiak visszaesése főként a támadószekció gyengélkedésének köszönhető, mivel november közepe óta, az előbb említett négy találkozón mindössze egyszer (!) találtak be.

bet365

Ami a Vidit illeti, a vendégeknek nagyon jól jött Mezőkövesd elleni elszenvedett kínos vereséget követő a pauza. Úgy néz ki, a szünetben sikerült rendezni a sorokat, mivel azóta jól megy Nikolicséknak Magyarországon. Az EL-ben ugyan 2-0-ra kikaptak a BATE Boriszov vendégeként, de bajnokságban az Újpest, Debrecen, Honvéd trió ellen egyaránt nyerni tudtak, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak. Ezt követően pedig a Budafokot búcsúztatták a Magyar Kupában, vagyis önbizalommal telve utazhatnak a székesfehérváriak a fővárosba.

Az előbb említett formabeli különbségek mellett minőségbeliek is vannak a felek közt, a vendégek javára, amit még tovább erősít a felek utolsó nyolc elért egymás elleni eredménye is, amelyből a Vidi hatot behúzott, a maradék kettőn pedig döntetlen született.

A székesfehérváriak ugyan a jövő héten kulcsfontosságú meccset játszanak a Chelsea ellen az Európa Ligában, a szokottaktól eltérően ezúttal egy nappal hamarabb játsszák bajnoki találkozójukat, így Nikolics biztos, hogy a legjobbjait küldi pályára. Így pedig a Vidinek minden esélye megvan arra, hogy két és fél hét leforgása alatt másodjára is legyőzze az Újpestet.

  • Vidi +0 @ 1.675    
[2809028] 2018-12-08 19:30:00 Újpest - MOL Vidi FCx;
megosztom