Sportfogadás

Nagytétes tippünk van az egyetemi foci egyik legrégebbi párharcára

megosztom

Az Army lenullázhatja a Navy támadóegységét, és zsinórban harmadik éve nyerheti a patinás rangadót.

Hagyományosan december második szombatján feszül egymásnak az Army Black Knights és a Navy Midshipmen az egyetemi amerikai foci bajnokságban. A két katonai akadémia rivalizálása egészen 1890-ig nyúlik vissza, és a mostani lesz a 119. összecsapásuk. 

A tavalyi meccsükön szakadt a hó Philadelphiában. - Fotó: Twitter

Az egymás elleni összevetésben a Navy 60-51-re vezet 7 döntetlen mellett, viszont tavaly és tavalyelőtt egyaránt a Fekete Lovagok örülhettek. Az egy évvel ezelőtti vereség különösen fájó lehet a tengerész kadétoknak, hiszen az utolsó másodpercben a győzelemért rúghattak. Bennett Moehring lába azonban megremegett és 48 yardról a kapufát bombázta telibe, igaz, a mentségére szóljon, hogy óriási hóesésben kellett pontosan céloznia. Könnyen lehet, hogy most szombaton ilyen izgalmakat nem élünk majd át, ugyanis idén az Army sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. 

Azt tudni kell, hogy a katonai egyetemi csapatok a futásokra vannak berendezkedve - a tavalyi meccsükön a két irányítónak összesen 1-1 passzkísérlete volt. Ennek megfelelően a földön megtett yardokat illetően az Army a második legjobb a ligában, míg a Navy a harmadik.

Nagy különbség van viszont az idei szezonban a két csapat védelme között. Amíg az Army 12. legjobb a futások ellen, addig a Navy csak a 89. (!).

Nem véletlen, hogy előbbi 9-2-vel, utóbbi pedig 3-9-cel áll...

Érdemes megnézni, hogy miként szerepeltek a harmadik katonai egyetem, az Air Force ellen. Október elején a Navy meglehetősen simán, 35-7-re kapott ki a Falconstól. A futásaikat jól megfékezték, fordítva viszont az Air Force elég hatékonyan tudott rohamozni a földön. Az AF Army elleni rangadójára november elején került sor, amit a Black Knights 17-14-re húzott be, méghozzá úgy, hogy 250+ yardot termeltek futásokból, a Falconst pedig 100 yard elején tartották. Ez azért is nagy szó, mert az Air Force az 5. legtöbb yardot szerezte a ligában futásokból. 

Nagyon erős idén az Army, amit nem csak a 9-2-es mérlege mutat, hanem az a tény, hogy kis híján levadászta a bajnoki elődöntőbe jutó Oklahoma skalpját, pedig a fogadóirodák 30 pontos (!) favoritnak tartották a Soonerst. 

Nálunk ez a párharc egyértelműen az Army felé billen, mert sokkal masszívabb a védelmük és Kelvin Hopkins Jr-ral a támadóegységük sem annyira egysíkú. 

Fogadás szempontjából a legnagyobb értéket a Navy 14.5 pont alatt tippben látjuk. Ahogyan az Air Force limitálta a futásaikat, úgy megteheti ezt a még erősebb Army is. Tavaly sem tudtak ennél több pontot feltenni a táblára az Army ellen, pedig akkor Malcolm Perry extrát hozott. 

Navy-Army
hatharom.com
Navy pontjainak száma - 14.5 alatt
1.83 @     
Fogadási határidő: szombat, 21:00
bet365
megosztom