Angol foci

Szavak nincsenek rá, mekkora derbi lesz ez!

  • varin
megosztom

Birminghami városi rangadót rendeznek a Championshipben, a WBA a Villát fogadja. Íme a fontosabb tudnivalók.

Sok nagy derbi kötődik a két csapathoz - Fotó: Getty Images

Lesz ugyan hétvégén egy érdekes Chelsea-Manchester City is, de talán egyetlen angol futballfanatikust sem bántunk meg azzal, ha azt mondjuk, bizony a péntek esti WBA-Aston Villa derbi is megérdemel egy vaskos említést. A felek ugyanis kiváló formában vannak, versenyben vannak a feljutásért és egy ilyen West Midlands derbihez amúgy sem kell különösebb tét, hogy kimagaslóan izgalmas legyen.

1x2     
West Bromwich Döntetlen Aston Villa
2.37 3.60 3.10

Márpedig a fogadóirodák szorzói alapján ez nem lesz egy unalmas 90 perc. Mindkét gárda kiváló formának örvend, a WBA 10 pontot gyűjtött négy meccs alatt, míg a Villa 13-at öt találkozón. A felek termékenysége is tiszteletet érdemel, hiszen

a WBA kilenc, a Villa pedig tizenhét gólt szerzett az említett találkozókon.

Ez persze nem számít kirívónak, látva a csapatok szezonját, hiszen péntek este az a két csapat játszik egymással, amelynek a meccsein a legtöbb gól esett eddig a ligában - 70 a WBA, 69 az Aston Villa találkozóin, 20 meccsen.

Ennek megfelelően a gólszámra 3,0-s határt rendeltek be az irodák, amellett, hogy a háromesélyes szorzóknál sincs hatalmas különbség.

Fotó: Archív

Ami a várható kezdőket illeti, a WBA-nál Kyle Bartley (15/1) nem léphet pályára, míg a Villánál Dean Smithnek Bjarnason (9/2) és Adomah (15/0) szolgálatairól kell lemondania, de a névsorból csupán a hazaiak védekező középpályása számít érzékeny veszteségnek.

A két csapat formája és közös múltja is a gólfesztivált vetíti előre, de ez mégis csak egy hatpontos városi derbi lesz, így mi előbb fogadnánk az underre, mint az overre. A value azonban a lapokban lehet, hiszen a 3,5-es határ több ok miatt is igen hízelgő.

Érdemes ezzel a tippel extrán sietni, hiszen a konkurens iroda 4,0-s határral jött ki, vagyis nem várhatunk arra, hogy sokáig megmarad a 3,5.

Egyrészt a spori, Darren England magas átlaggal dolgozik, másrészt pedig a csapatok sem szokták kímélni egymást. Legutóbbi találkozójuk ugyan csak egy lapot hozott, ám az azt megelőző hét mérkőzésen összesen 42 kártyát láthattunk.

Ha szeretnéd megjátszani a tippet és nincs még     számlád, egy regisztráció 20 ezer forint üdvözlő bónuszt ér!

hatharom.com
3,5 lap felett
Unibet @1.87
[2791575] 2018-12-07 21:00:00 West Bromwich Albion - Aston Villax;
megosztom