Bulvár

Ha te is unod ezt a píszí-világot, ez az 34-szeres odds kötelező tipp!

  • varin
megosztom

Soha nem látott történés fémjelzi az idei Miss Universe-döntőt, ebből pedig hasznot is húzhatunk.

Korunk egyik leginkább vitatott témáját az egész életünket körülvevő politikai korrektség adja. A "politikailag korrekt" kifejezés mára némi túlzással egy olyan szitokszó lett, amely megkeseríti mindennapjainkat, hiszen legyen szó egy viccről, egy véleményről vagy egy kérdésről, alaposan át kell gondolnunk azt, hiszen nem tudhatjuk, melyik nemet, nációt vagy hírességet sértjük meg vele és válunk ezáltal például rasszistává, konzervatívvá vagy érzéketlenné. Azt gondolom, hogy ez a téma nem feltétlenül erre a fórumra való és nem is feltétlenül szeretném, ha a kommentek ebbe az irányba mennének el, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a PC-jelenséget, amikor egy olyan eseményt nézünk, mint például a Miss Universe.

Fotó: The Indian Express

A szépségkirálynő-választás egy nevetséges bohózatként aposztrofálható. Talán még annyira sem vehető komolyan, mint egy Oscar-gála vagy egy Eurovíziós Dalfesztivál, hiszen eldönteni, hogy melyik "tucatszépség" a világ legszebb nője adott évben, valljuk be, egy nevetséges baromság. Nem is érdemes különösebben nézegetni a hölgyeket (na jó, de...), hiszen hiába gondoljuk a legszebbnek mondjuk a mauritiusi lányt, ha egyszer 101-szeres szorzója van, akkor ő nem fog nyerni.

Korábban én az oddsváltozások miatt már letettem a voksom a Fülöp-szigeteki hölgy mellett és ez most is tetszetős forgatókönyv, azonban ott bujkál bennem a kisördög, hogy ha Conchita Wurst 2014-ben megnyerhette a Dalfesztivált, akkor most miért is ne nyerhetné meg Angela Ponce Camacho a Miss Universe-választást?!

Spanyolország szépének jelmondata, hogy legyél különleges, legyél önmagad.

Ő mert önmaga lenni, olyannyira, hogy az első transzszexuálisként vehet részt ezen a versenyen.

Ponce 3 évesen érezte először azt, hogy ő egy férfi testbe született nő, 24 évesen pedig át is operáltatta magát.

"Szeretnék nem csak az LMBTQ-közösségnek, de az egész világnak is képviselője lenni. Fontos, hogy elfogadjuk a másságot és tiszteljük is azt. De ez az egész számomra több, mint egy üzenet, ez egy harc az emberi jogokért. Ha nekem adják a koronát, az megmutatná, hogy a transzszexuális nők is legalább annyira nők, mint akik úgy is születtek" - mondta Ponce, erőteljesen nyomást gyakorolva a döntéshozókra.

Érdekesség, hogy a Time nemrég interjút készített a hölggyel, aki a Miss Universe korábbi tulajdonosának, Donald Trumpnak is üzent, aki korábban tiltotta, hogy transzneműek indulhassanak a versenyen.

Külön érdekesség, hogy a döntő Bangkokban, Thaiföldön lesz, ahol azért igen nagy vonzereje van a szexiparnak és az olyan hölgyeknek, mint Ponce.

hatharom.com
Miss Universe győztese: Miss Spanyolország
Unibet @34.00
unibet

 

megosztom