Ligue 1

Őrültség lenne a Monacóra fogadni?

megosztom

A csapat már elérte a mélypontot és ha az Amiens-t sem tudják verni, elgondolkozhatnak, hogy van-e helyük az élvonalban.

A francia élvonal 16. fordulójának keddi játéknapján két sereghajtó csapat néz farkasszemet. A 2017-es bajnok hihetetlen összeomlása sorra a címlapon szerepel és ha Henrynek nem sikerül megállítania a lejtmenetet, akkor lassan új állás után nézhet. Kérdés ezek után ki alkalmazná? Na, de ennyire ne szaladjunk előre.

1x2    
Amiens Döntetlen Monaco
2.90 3.30 2.45

A Monaco ugyanis hosszú idő után egy egész vállalható produkcióval rukkolt elő a második helyen álló Montpellier ellen, és az utolsó tíz percben kezükben is tartották az irányítást. Bánhatják, de végül kicsúszott a gyeplő és 2-1-re alulmaradtak, pedig minden pontra szükségük van ebben a rendkívüli helyzetben. Jelenleg ugyanis

bármilyen hihetetlen, de az utolsó előtti helyen állnak és mindössze két győzelmet jegyeznek az idei tizenöt Ligue 1 párharcukon.

Az persze köztudott, hogy az AS-t évről évre lerabolják Európa gigászai, de azért így is komoly tehetségek alkotják a gárdát, így ilyen szintű összeomlásra talán senki nem számított. Thierry Henry élete legnehezebb heteit éli át a csapat élén, hiszen ez az első vezetőedzői szerepe.

A 41 éves Henry az alábbiakat mondta meccs előtt. "Igaz, hogy kikaptunk a Montpellier ellen, de végre olyan dolgokat láttam, amiket eddig nem. Azt a szintet kell tartanunk, amit akkor a meccs első felében hoztunk. Jó ideje próbálom megtalálni az egyensúlyt az egyes pozíciók között - most ugyanabban a felállásban lépünk pályára."

fotó: Monaco Official
Az Amiens szurkolóinak is lehet oka bőven panaszra, hiszen a csapat a legutóbbi hat meccsen öt vereséget jegyez, amely alatt 14-szer találtak be ellenfeleik. A hétvégén ott volt az esély a szépítésre az idén feljutott Nimes ellen, ám még tőlük is 3-0-ra kikaptak. 

A potenciál azért ott van, főleg hazai pályán, ahol már három győzelmet számlálnak, így még akkora szenzációnak nem is számítana, ha elcsípnék a piros-fehéreket. Mi azonban inkább a vendégek felé hajlunk és pillanatnyi lendület azonban átlendítheti Henry fiait. Ha nehezen is, de újra rátalálhatnak a nyerő útra, főleg miután az Atlético és Montpellier ellen is bizalomgerjesztő teljesítményt nyújtottak. Ez egy kötelező győzelem, még úgy is, hogy a csapat fele nem bevethető, de jobban tesszük, ha bebiztosítsuk magunkat a döntetlennel.

 

  • Monaco DNB @1.72    

 

[2774049] 2018-12-04 19:00:00 Amiens - Monacox;
267253
megosztom