Női kézi Eb

Egy szoros meccsel jól kereshetünk a spanyol-magyaron

megosztom

Szerdán a spanyolok ellen jön az utolsó csoportmeccs a magyar válogatott számára. Az eddigi két meccs alapján bőven lehet esélyünk a hispánok ellen.

Ha szép játékkal nem is, de egy magabiztos sikerrel meg tudta örvendeztetni a szurkolókat a magyar női kézilabda-válogatott hétfő este, miután a papírformának megfelelően 24-18-as győzelmet aratott a csoport outsiderének tartott Horvátországgal szemben.

A csoportunk másik meccsén a hollandok egy szoros meccsen verték a spanyolokat (28-27), így a szerda esti találkozó a négyesünk második helyéről és persze a továbbvitt pontok számára dönt majd.

1x2     
Magyarország Döntetlen Spanyolország
3.85 9.50 1.43

A két válogatott elkerülte egymást az utóbbi évek világversenyein, utoljára pedig 2015-ben barátságos meccsen játszottak egymással. Akkor 25-25-ös döntetlen született.

A spanyol csapatot a mostani periódusban a magyar csapat elé szokás helyezni az erőrangsorban, de a mostani Eb-re a hispánok is megújított csapattal érkeztek. Náluk is sok korábbi nagy név maradt otthon, de persze azért Pena, Carmen Martín vagy Silvia Navarro személyében nemzetközi klasszisaik is akadnak.

A bukik ennek megfelelően a spanyol válogatott győzelmére adnak több esélyt, ugyanakkor az Eb-n eddig látottak alapján a magyar csapatnak is lehet sansza a jó eredményhez.

Fotó: ehf.com

Kim Rasmussen a mutatott játék mellett a hozzáállással is elégedett lehet, az viszont tovább rontja a helyzetünket, hogy a nyilatkozatok alapján 5 sérült is van a csapatban. Hogy pontosan kik ők és mennyire súlyos a gond, azt nyilván nem tudni. Tekintve azonban, hogy ez egy fontos ki-ki meccs lesz, vélhetően mindenki ott lesz a pályán, aki tud.

Visszatérve az oddsokhoz, a hendikephatárok a legtöbb helyen +/-2,5 gólon állnak, míg a gólok számát illetően +/-47.5 az a bizonyos vonal. A magyar csapat góljainak a számát 22.5-re lőtték be az Unibetnél, a spanyoloknál ugyanez a 25.5-ön áll.

Szerintetek mire megyünk a spanyolok ellen?

 

C csoport
1. Hollandia 2 2 0 0 56:52 4
2. Spanyolország 2 1 0 1 52:46 2
3. Magyarország 2 1 0 1 49:46 2
4. Horvátország 2 0 0 2 36:49 0
megosztom