EURO 2020

Jó kis kombit össze lehet hozni a továbbjutókból

megosztom

Sorsoltak a 2020-as foci Eb-re és már lehet is fogadásokat kötni a továbbjutókra.

uefa.com

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése értelmében az Eb-nek otthont adó 12 ország csapatai közül legfeljebb kettő kerülhetett azonos csoportba, hogy a házigazdák mindegyikének legyen esélye a részvétel kiharcolására, illetve azon országokból is legfeljebb kettőt sorsolhattak össze, amelyeket szélsőséges téli időjárás szokott sújtani. Öt párharc - örmény-azeri, gibraltári-spanyol, koszovói-bosnyák, koszovói-szerb és ukrán-orosz - politikai okokból nem volt engedélyezett, és a nagy távolságra is vonatkozott korlátozás.

A sorsolásra hat kalapot alakítottak ki, de az elsőt két részre bontották, mert a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjében érdekelt válogatottaknak - Portugália, Svájc, Hollandia és Anglia - mindenképpen ötcsapatos csoportba kellett kerülniük, hogy számukra szabad legyen a döntő időpontja.

Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

Amennyiben a magyar csapatnak nem sikerül az első kettő között végeznie a csoportjában, akkor sem reménytelen számára a kvalifikáció kiharcolása, mert a Nemzetek Ligája őszi szakasza alapján 4x4 olyan válogatott is megküzdhet majd a fennmaradó négy helyért, amely a hagyományos selejtezőkön lemarad az Eb-részvételről. A magyar válogatott a C osztályban elért csoportmásodik helyével megőrizte az esélyét, hogy Eb-helyért mérkőzhessen 2020 márciusában.

A 2020-as Eb-re tehát a következő selejtezőcsoportok alakultak ki:

Az Eb-selejtező csoportjai
A csoport: Anglia, Csehország, Bulgária, Montenegró, Koszovó
B csoport: Portugália, Ukrajna, Szerbia, Litvánia, Luxemburg
C csoport: Hollandia, Németország, Észak-Írország, Észtország, Fehéroroszország
D csoport: Svájc, Dánia, Írország, Georgia, Gibraltár
E csoport: Horvátország, Wales, Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Azerbajdzsán
F csoport: Spanyolország, Svédország, Norvégia, Románia, Feröer-szigetek, Málta
G csoport: Lengyelország, Ausztria, Izrael, Szlovénia, Macedónia, Lettország
H csoport: Franciaország, Izland, Törökország, Albánia, Moldova, Andorra
I csoport: Belgium, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán, San Marino
J csoport: Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Görögország, Örményország, Liechtenstein

Az előzmények után térjünk rá a fogadási részlegre. A legnagyobb fogadóirodák már kijöttek a számaikkal a csoportok győzteseire valamint a továbbjutóira kínált piacaikkal. A magyar válogatottra kínált oddsokról már korábban beszámoltunk, a számok alapján Marco Rossi legénységének kevés esélye van a kvalifikációra.

A Nemzetek Ligája miatt annyi újítás mindenképpen van a selejtezőben, hogy egy bő fél év alatt végig megy, így könnyebb talán az erőviszonyokat belőni. A nyári vb-n mutatott forma és a keretek erőssége alapján túl meglepetésre egyik csoportban sem lehet számolni, de persze akadnak olyan csoportok is, ahol nem teljesen egyértelműek az esélyek.

A 10 csoportból viszont első ránézésre négyben lehet győztest illetve "biztos" továbbjutót hirdetni, ezeket pedig kötésbe rakva egy 2.50-es szorzót kaphatunk.

  • Az angolok a balkáni válogatottak ellen nehezen csúsznak le az első helyről
  • A portugálok első helyét nem érezzük annyira biztosnak, de a továbbjutásuk sima lehet
  • A világbajnok franciák számára sem jelenthet gondot a H csoport megnyerése
  • A világranglista-vezető Belgium sem kapott erős csoportot

 

Ti mit gondoltok, kikre lehet érdemes fogadni?

unibet

 

megosztom