Női kézi Eb 2018

Lassan megéri kontrázni a piacot a magyar-hollandon?!

  • mr.blonde
megosztom

A nyitóértékekhez képest nagyon elcsúsztak a számok a magyar-holland meccsen.

Szombat kora este megkezdi szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely a csoportkör első fordulójában a vb-3. Hollandiával néz farkasszemet.

Kim Rasmussen együttese tehát rögtön a csoportunk favoritjával, a torna egyik legnagyobb esélyesével indít, a keret problémái miatt egyértelmű, hogy komoly bravúrra lesz szükség egy jó eredmény eléréséhez.

1x2     
Magyarország Döntetlen Hollandia
5.10 12.00 1.28

Ami a mérkőzésre kínált szorzókat illeti, bizony a kezdeti számokhoz képest nagyon jelentős változások történtek. A bukiknál átlagosan 1.50 körül jött ki a hollandok győzelme, míg a mieink sikere 3.30 körül fizetett, azonban a meccs előtt egy nappal már csak 1.30 körül fizet Hollandia és ötszörös pénznél is többet Magyarország.

A hendikepek piacán még nagyobb korrigálást rendeztek a fogadók.

A nyitó line-ok ugyanis +/-1.5 gólon jöttek ki, azonban a fogadók ezt a határt gyorsan szétverték, sőt, folyamatosan támadják, így jelenleg már +/- 4,5 gólon állnak a hendik.

Ezen a ponton viszont már érdemes elgondolkozni a piac kontrázásán.

  • Egyrészt ott a nagy örök igazság, hogy az első mérkőzés mindig nehéz, márpedig a hollandok tipikusan lassan kezdő csapat, a legutóbbi három világversenyen például elbukták az első meccsüket, hogy aztán végül mégis a legjobb 4-ig meneteljenek.
     
  • A tavalyi vb-n bronzérmet szerző Hollandia keretéből két klasszis is hiányzik majd: az exgyőri Yvette Broch és a ferencvárosi Danick Snelder is kihagyja az Eb-t. Ennek a duónak a hiánya bizony érzékenyen érintheti a hollandokat, hiszen két klasszis beállósról beszélünk, ráadásul mindketten alappillérei a védelemnek is. Azért a hollandok kerete annyira nem mély, hogy ennek a két játékosnak a hiányát gond nélkül átvészeljék.

Kattints a képre a játékért!

  • Bár a magyar csapat hiányzói miatt Rasmussen nagyon nehéz helyzetben van, a hétvégi felkészülési meccsek talán jobban sikerültek a vártnál. A védekezésünk meglepően jól teljesített, három topcsapat ellen sem szórattuk meg magunkat, ez pedig önbizalmat adhat a csapatnak. A mi gondunk inkább a támadásokkal lehet, de Broch és Snelder nélkül ez a holland fal nem olyan acélos, így a gyors lábú irányító/átlövőink koncentrált játékkal törhetnek borsot az orrok alá.
     
  • Ne felejtsük el azt sem, hogy a hollandok ellen idén már játszottunk két tétmeccset a selejtezőben. Mindkettő igen szoros volt, a hazai találkozón végig vezettünk, aztán mégis kikaptunk (18-19), a kinti visszavágót viszont sikerült behúzni (23-22).

 

Összességében tehát lehet mibe kapaszkodni, így lehet keresnivaló az elcsúszott hendikepet piacán. A női mezőnyre jellemző kevés gólos találkozók eleve csökkentik az esélyét a nagy arányú különbségeknek, márpedig most ott tartunk, hogy 5-6-7 gólon belüli magyar szereplésre is tudunk fogadni.

Ti mit gondoltok, milyen eredmény születik szombaton?

A magyar válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria),  KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Tartalék: JANURIK Kinga (Érd), Szabó Laura (Érd)
borítókép: keziszovetseg.hu
megosztom