Európa Liga

Ismét a csodában kell bíznunk - ennyit ér a Chelsea-verő álom

megosztom

A Vidinek a továbbjutáshoz valószínűleg az iksz sem lesz elég hazai pályán a 2017-es Premier League-bajnok ellen.

A Vidi FC - akárcsak szeptember 20-án a Groupama Arénában - 2-0-ra kikapott csütörtökön a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában. A hazaiak a 22. percben egy pontrúgást követően Nyikolaj Szignyevics fejesével szerezték meg a vezetést, győzelmüket pedig a 85. percben Mirko Ivanic lövésével biztosították be.

Mindez azt jelenti, hogy a Vidinek a két hét múlva esedékes zárófordulóban

a továbbjutáshoz több pontot kell szereznie hazai pályán az angol Chelsea ellen, mint amennyit a BATE Boriszov gyűjt be a görög PAOK vendégeként.

 

Kezdenek halványulni a továbbjutásról dédelgetett álmok. fotó: vidi.hu

A csütörtöki mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyert a BATE, amely így pontszámban utolérte a Vidit és az egymás elleni eredmények miatt jelenleg a második helyen áll a már továbbjutott Chelsea mögött.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolics gratulált a BATE Boriszovnak a győzelemhez és megjegyezte, hogy csapata nagyon naivan és bután játszott és "tulajdonképpen egy szögletből és egy kontrából kivégeztek bennünket".

Megemlítette, hogy a körülmények elképesztően nehezek voltak, a pálya talaja igen kemény volt, ami a passzjátékot nem segítette, ugyanakkor ez nem menti fel őket a sok hibától, amit elkövettek.

Kérdésre elmondta: még van esélyük a továbbjutásra. Hozzátette, hogy sokesélyessé vált a történet, sokféle forgatókönyv létezik, aminek "bizonyára örülnek a matematikusok.

A történteken siránkozni már fölösleges, a remény él, a feladat adott és amennyiben sikerülne az esélyekkel szembemenve az egyenes kieséses szakaszba jutni, azzal évtizedes sikert érhetnénk el.

Természetesen a Chelsea ellen óriási underdogként kezdünk - a Vidi-siker 9.00-szeres, míg a londoniak győzelme 1.37-es szorzón fogadható az   -nél!

Szintén aggódásra adhat okot az, amelyet a Chelsea-PAOK meccsen láthattunk, hiszen az angolok tartalékos kezdővel bár, de igen lelkesen és magabiztosan verték a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó PAOK-ot.

Te mit gondolsz, van olyan Chelsea-kezdő, amely ellen reális esélye lenne a magyar bajnoknak?

[2877426] 2018-12-13 18:55:00 MOL Vidi FC - Chelseax;
megosztom