Női kézi Eb

Ezt várjuk mi - biztató long term tippek az Eb-re

megosztom

Csütörtök este elrajtol a női kézilabda Európa-bajnokság, szombaton pedig már a magyar válogatott is pályára lép. Kézilabdában jártas szerkesztőink most néhány long term fogadási lehetőség vettek górcső alá.

 

  • Mire megyünk a csoportban?

 

mr.blonde

Szerintem a B-csoportot majd Hollandia nyeri meg. Az oddsok alapján Grooték a harmadik legnagyobb favoritjai az Eb-nek, a négyesben szereplő válogatottak pedig nem éppen legjobb időszakukat élik. A spanyolok kerete sem olyan acélos most, mint néhány évvel ezelőtt, a mieink problémáit pedig felesleges külön ecsetelni. Horvátország papíron nem szólhat bele ebbe a kérdésbe.

Ez a piac szerintem kihagyható, hiszen a hollandokkal több pénzt tudunk majd keresni, ha egyesével pakolgatjuk a győzelmeiket. A többi válogatottra pedig nem igazán kockáztatnék még kis tétet sem.

Csoportgyőztes - B-csoport    
Hollandia 1.45
Spanyolország 4.75
Magyarország 5.50
Horvátország 16.00

Tomihmv

A kollégával értek egyet, Hollandia a B-csoport toronymagas esélyese, még úgy is, hogy lesz egy-két hiányzója, azonban ebben az oddsban nincs érték. A negyedik helyre én is a horvátokat várom, akik nem igazán szólhatnak bele a továbbjutásba, papíron három zakóval búcsúznak a tornától.

A második helyért viszont szoros csapata várható a spanyolok és a mieink között, amelyet az egymás elleni ütközet dönthet majd el. Azon a meccsen elvileg bármi megtörténhet, de nekünk annyi gondunk van, hogy szerintem Nerea Penáék futhatnak be második helyen.

 

  • Ki lesz a legeredményesebb magyar?
     

mr.blonde

Jól lőtték be az oddsokat a bukik az Unibetnél, hiszen Kovacsics Anikó gyakorlatilag az egyetlen nemzetközi szinten is jegyzett komoly játékosa ennek a keretnek. A Fradi irányítója kiváló őszt produkált a klubjában, így érthető, ha tőle várjuk a legtöbbet ezen a tornán.

A Möberlingen Kupán óvatosan használta őt Kim Rasmussen, de ez bennem csak erősíti azt a gondolatot, hogy ő lesz a mieink vezére. Elvileg a heteseket is megkapja - igaz, Norvégiában Kovács Anna átvette tőle ezt a szerepet - akcióból nagyon gólerős, szóval a 2.20-as szorzó megérhet egy próbát.

A másik jelöltem Kovács Anna, akire a    -nél 11-szeres szorzót kínálnak. Az átlövők közül Planéta a védekezésben kap majd több feladatot, a fiatal újoncok pedig nincsenek azon a szinten, hogy húzóemberek legyenek. Kovácsnak már van tapasztalata nagy versenyekről, bátor játékosnak is tartom, így szorzója bizony megérhet némi pénzt.

Tomihmv

Az oddsok tükrözik a realitást ezen a piacon, hiszen kitől várhatunk gólokat, ha nem Kovacsics Anikótól? A "Misi" becenévre hallgató játékos ráadásul az idei szezonban produkált már extraklasszis teljesítményt, elég, ha csak a Bietigheim ellen lőtt 15 góljára, vagy a Vipers elleni utolsó másodperces labdalopására, illetve gólszerzésére gondolunk.

Planétának jól ment a Möberlingen Kupán, de az Eb-n támadásban kevesebb szerepet kap, Kovács Anna szürke volt Norvégiában, viszont a 2016-os kontinenstornán az egyik legjobbunk volt. Háfra Noémi ugyan fiatal, de van benne potenciál, ha elkapja a fonalat és jól sikerül az első meccse, akkor lőhet néhány gólt. Mellettük a szélsők is szépen termelhetnek, azonban összességében Kovacsics a legkomplexebb, legjobb, leggólerősebb játékosunk - ugye a heteseket is vélhetően ő lövi -, így szerintem érdemes lehet a Fradi 91-es számú játékosára fogadni 2.20-szoros pénzért.

hatharom.com-tipp: Kovacsics Anikó szerzi a legtöbb gólt @ 2.20

Legeredményesebb magyar gólszerző    
Kovacsics Anikó 2.20
Schatzl Nadine 5.00
Planéta Szimonetta 5.50
Kovács Anna 6.00
Háfra Noémi 6.00

 

  • Ki nyeri a tornát?

 

Tomihmv

A bukmékerek a norvégokat hozták ki a legesélyesebbnek, azonban úgy vélem, hogy a franciák (3.50) nyerik meg a tornát. A 2016-os Eb bronz-, majd olimpiai ezüstérem után 2017-ben megnyerték a világbajnokságot (a norvégok ellen Dániában), a keretet nagyjából ugyanazok a rutinos, klasszis játékosok alkotják, mint az elmúlt esztendőkben, ráadásul ezúttal hazai pályán játszhatnak, ami nagyon jól tudjuk, hogy egy ilyen tornán mekkora előnyt jelent. Szerintem komoly potenciál van a gallok végső sikerében, azonban, aki nem meri megjátszani sikerüket, az az 1-3. helyért kínál helyezésükre (1.42) csapjon le, mert arra még nagyobb esély van. Mint ahogy az előbb említettem, az elmúlt három tornájukon rendre éremmel zártak, és akkor ugye egyszer sem játszottak hazai pályán...

mr.blonde

A francia 1-3. között végez tipp szerintem is nagyon combos, hiszen hazai pályán a világ egyik legjobbjaként a gallok simán szerezhetnek egy érmet. Ez egyébként az utolsó három nagy világversenyen össze is jött.

A végső győztes illetően is egyet értek Tomival, Norvégia 2.40-es szorzója a franciákéval szemben picit eltúlzott. Nora Mörk nélkül azért ez nem ugyanaz a Norvégia, ráadásul Amanda Kurtovic is lerobbant a torna előtt. A hollandok és az oroszok elég kiszámíthatatlanok, a dán-svéd duóban nincs annyi, hogy felérjen a csúcsra, viszont Montenegró és Románia szerintem okozhat váratlan meglepetéseket.

 

Női kézi Eb 2018    
  Nyertes 1-3. hely
Norvégia 2.40 1.12
Franciaország 3.50 1.42
Hollandia 10.00 2.90
Oroszország 11.00 3.00
Montenegró 15.00 4.00
Dánia 15.00 4.00
Románia 21.00 5.25
Svédország 22.00 5.50
Spanyolország 28.00 6.50
Szerbia 35.00 7.00
MAGYARORSZÁG 41.00 10.00
megosztom