NB I

Ha a Vidi követi a sormintát, szépet kaszálhatunk!

  • ivan

Rangadókból nem lesz hiány az OTP Bank Liga következő fordulójában: a Vidi a Honvédot, a Paks a Fradi a fogadja, a Diósgyőr pedig a Haladás vendége lesz.

Szép lassan kezd kiegyenesedni a tabella, legalábbis ami az elejét és a végét illeti. A címvédő Vidi értékes debreceni győzelmével fellépett a második helyre, míg a Diósgyőr újabb sikerével elkezdett távolodni a kiesőzónától. Az előttünk álló forduló nem akármilyen csemegéket ígér, hiszen gyakorlatilag az összes párosítás igazi ki-ki meccs lesz.

  OTP Bank Liga, 16. forduló
  1 x 2
Kisvárda - Puskás Akadémia 2.85 3.20 2.40
MTK - Debrecen 2.10 3.25 3.35
Mezőkövesd - Újpest 2.40 3.20 2.85
Haladás - Diósgyőr 2.25 3.20 3.10
Paks - FTC 4.85 3.50 1.70
Vidi - Honvéd 1.75 3.50 4.55

A Kisvárda és a Puskás Akadémia párharcában a bukik nem igazán tudják hova tenni az esélyeket és ezzel mi is így vagyunk. A szabolcsiak szeptember közepe óta nem nyertek a bajnokságban, míg a PFLA az egyik legjobb formában lévő csapata a ligának. Augusztusban 1-1-re végeztek a felek, egy remit most is kinézünk a csapatokból, de inkább az X2 lehet a játék vagy egy DNB-s fogadás a vendégre, amire 1.70-et fizet a magyar buki.

Az MTK - Debrecen meccsen két csalódott csapat csap majd össze. Itt első ránézésre a Loki szorzója magasnak tűnik, a Vidi ellen egészen pofásan játszott Herczeg András csapata és ahogy mondani szokták, nem érdemeltek vereséget. Az MTK mintha kezdeni kiereszteni, így 2.10-ért kivenni a hazait nem tartjuk jó befektetésnek.

A Mezőkövesd - Újpest a 'no bet' kategóriát súrolja. Két rendkívül masszív, a kapuját kiválóan védő, de támadásban kevesebbet mutató csapat rangadó lesz, így nem lennék meglepve, ha a nyári meccshez hasonlóan ezúttal is pontosztozkodással érne véget a móka, amire 3.20-as kasszát ígérnek.

A Haladás - Diósgyőr meccsen elég jó indulatúak voltak a bukmékerek a zöld-fehérekkel, hiszen a feljövőben lévő és szemmel láthatóan belelkesülő DVTK ellen 2.25-re adni a hazait elég merész. Horváth Ferenc egyelőre nem nagyon tud csodát tenni, ez a szombathelyi játékosállomány nem igazán üti meg az élvonal szintjét, a 12 rúgott gól pedig mindent elmond. Ez egy hatalmas küzdelem lesz, ahol a csapatok a biztonságot priorizálhatják, így akár egy gól is dönthet a pontok sorsáról.

A Paks - Fradi meccsen adják a legkisebb oddsot a győztesre, nem meglepetés, hogy a kettes kimenetel az. A fővárosiak félgőzzel is lehozták a Kisvárda elleni hétvégi bajnokit, stabilan őrzik a listavezető pozíciót. A paksiakat dirigáló Csertői Aurél az utóbbi években rendre ki tudott babrálni Thomas Doll Fradijával, ám Rebrovval még nem meccselt. A pályaválasztás ellenére nálunk a Fradi a favorit, a Pakstól pedig nem kis bravúr lenne, ha egy hét alatt az Újpest után a Fraditól is pontot csenne.

Végül, de nem utolsó sorban vasárnapra marad a Vidi - Honvéd. Az utóbbi két szezon bajnokának összecsapása a forduló rangadójának számít. A fehérváriak immáron az új arénájukban léphetnek pályára, ám a lelátói hangulatot nagyban befolyásolhatja a csütörtöki EL-meccs kimenetele. És ha már Európa Liga, a Vidi számára elég komoly gondot okoz a heti két meccs, hiszen a csoportmeccseket követő bajnoki fordulóban egyelőre még nem sikerült győzelmet aratnia a bajnokságban. Ha ez a minta folytatódna és a Honvéd pontot csípne, az pénzünk 1.91-szeresét érné.

 

Ti mire fogadtok a hétvégi fordulóból?

 

 

 

 

268681