Kézilabda

77-szeres szorzót játszott a Tatabánya

megosztom

A Balatonfüred és a Tatabánya is bejutott az EHF Kupa csoportkörébe, így négy magyar csapat is részese lesz a nemzetközi kupatavasznak.

A papírformának megfelelően a 3. és a 4. számú magyar férfi kézilabdacsapatnak is sikerült venni az EHF Kupa selejtezője jelentette akadályt, így a Veszprém és a Szeged mellett tavasszal a Tatabányának és a Balatonfürednek is szoríthatunk a nemzetközi porondon.

A Balatonfüred a cseh Kavrinát fogadta vasárnap és a kinti mérkőzésen aratott egygólos sikert idehaza megfejelte további három találattal, így összesítésben 66-62-es aránnyal lépte le a cseh listavezetőt.

tatabanyahandball.com

A tavalyi bronzérmes, idén már a Veszprémet is legyőző Tatabánya a holland Limburg Lions együttesével találkozott. A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátó Vladan Matics csapata a hazai odavágón rendkívül magabiztos, 13 gólos sikert aratott a szerényebb képességű ellenféllel szemben, így a visszavágó tulajdonképpen formalitás volt (31-18).

Bár a mérkőzés előtt a tatabányaiak fogadkoztak, hogy nyerni mennek Hollandiába, végül meglepetésre csak 27-27-es döntetlenre futott az erejükből, ami komoly sikert jelentett a nemzetközi szinten alig jegyzett hazaiaknak.

A hollandok mellett komoly sikert jelenthetett azoknak a fogadóknak is, akik eltalálták a végeredményt, ugyanis a remi 11-szeres szorzót kínált a fogadóirodáknál, de aki eltalálta, hogy már a félidőben is döntetlen lesz az állás, az akár 77-szeres szorzót is zsebre vághatott.

 

A mérkőzés után Vladan Matics nem volt elégedetlen és a továbbjutás jelentőségét hangsúlyozta.

"Újra ott vagyunk az EHF-kupában, ahová vágytunk, ahová készültünk. Ezt a mérkőzés gyakorlatilag majdnem a találkozó lefújásáig a kezünkben tartottuk, mégis mi küzdöttünk a végén az egyenlítésért. Annak viszont nagyon örülök, hogy a fiataljainknak viszonylag sok játéklehetőséget, sok játékpercet adhattam. Sajnos, nem nyertük meg ezt az összecsapást , de a rendkívül lelkes, motivált hazaiak ellen az iksz sem rossz" - nyilatkozta a meccs után a tréner a tatabanyahandball.com-nak.

 

A 16 csapatos csoportkör sorsolását csütörtökön rendezik Bécsben, a mérkőzéseket pedig február 9. és március 31. között játsszák.

Férfi EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Balatonfüredi KSE-Baník Karviná (cseh) 32-29 (17-16)
OCI-LIONS (holland) - Grundfos Tatabánya KC 27-27 (12-12)
megosztom