NFL

Két biztonsági hendikeppel dupláznánk

megosztom

Tippmestereink az Indianapolis Colts-tól és a New England Patriots-tól is fölényes győzelmet várnak a 12. játékhéten.

Indianapolis Colts-Miami Dolphins

Patrick Mahomes és Drew Brees árnyékában Andrew Luck is begyújtotta a rakétákat és az elmúlt négy fordulóban elit szinten osztogatja a disznóbőrt - 13 TD-t passzolt és mindössze egyszer adta el a labdát, átlagban 74% pontossággal passzol és az irányítómutatója nem esett egyik meccsen sem 120 alá. Ha szezon eleje óta így játszana, akkor az MVP kandidált játékosok között emlegetnénk. 

Luck jó teljesítménye mellett a támadófalat is ki kell emelni, amely öt meccs óta nem engedett sackket, illetve Marlon Mackkel hatékonyan működik a futójáték is. A jó alapanyag azonban önmagában semmit nem ér, a Colts remeklése nagyban köszönhető annak a Frank Reich vezetőedzőnek, aki tavaly Philadelphiában offense-koordinátorként tett csodát. 

Mindkét csapat 5-5-ös mérleggel áll, azonban egyértelműen a Colts javára billen a mérleg nyelve, ugyanis a hazaiak 1-5-ről támadtak fel, míg a vendégek éppen ellentétes utat járnak be. Ettől a Miamitól egyébként ez az 5 győzelem is szép. Hiába tér vissza Ryan Tannehill, vele is gyenge a támadóegységük, a védelmüket pedig játszi könnyedséggel lehet szétfutni. 

Semmi nem szól a Miami mellett, tehát mi bátran húzzuk be az Indianapolisra a -2.5-ös hendit. 

New York Jets-New England Patriots

A bye week előtt a Titans ellen a Pats támadójáték totális csőd volt, ám ez ne riasszon meg senkit. Egyrészt Rob Gronkowski azon a meccsen sem játszott, másrészt pedig két stabil kezdő esett ki a támadófalból, így a Titans nagyon komoly nyomás alatt tudta tartani Tom Brady-t, ezzel pedig kinyírták a Pats-et.

A bye week nagyon jókor jött és most gyakorlatilag mindenki egészséges (Brady játéka ugyan kérdéses jelenleg, de kétség sem fér hozzá, hogy játszani fog), így pedig jelentősen jobb teljesítményt várunk tőlük. A Jets pass rush amúgy sem acélos, ami szintén azt vetíti előre, hogy Brady-nek lesz ideje szétszedni a hazai secondary-t.

A Jetstől túl sokat nem várunk támadásban. Sam Darnold ugyan visszatér, de nem lesz 100%-os állapotban, a játéka pedig eddig is nagyon hullámzó volt, ami Bill Belichick ellen sok jóval nem kecsegtet. Sokat mondó tény, hogy Bilal Powell RB kiesése előtt a Jets 27,5 pontot átlagolt, míg a sérülése óta 10,8-at... Rajta kívül Robby Anderson WR is hiányozni fog, aki az egyetlen valamire való hosszú célpontja Darnoldnak.

Ha mindezeket összevetjük, magabiztosan jelenthetjük ki, hogy a jelenlegi helyzetben 7 pont különbség minimum van a felek között a Pats javára

hatharom.com
Indianapolis Colts-Miami Dolphins Colts -2.3 @ 1.30
New York Jets-New England Patriots Pats -6.5 @ 1.50
1.95 @    
Fogadási határidő: 19:00
bet365
megosztom