NB I

Gólokra fogadunk a Loki-Vidi rangadón

megosztom

A Vidi az egyik kedvenc ellenfeléhez, a Debrecenhez látogat vasárnap késő délután.

A kedvenc ellenfeléhez látogat a Vidi vasárnap. - Fotó: molvidi.hu

Az OTP Bank Liga 15. fordulója a hét utolsó napján a Debrecen-Vidi mérkőzéssel zárul. A hazaiak két hete nem játszottak tétmeccset és rossz formában vonultak szünetre, míg a Vidi szerdán győzelemmel avatta fel új stadionját, ráadásul pazarul megy neki a cívisvárosban.

1x2     
Debrecen Döntetlen Vidi
3.30 3.30 2.20

Kezdjük az utóbbival! Némiképp talán meglepő lehet, de a székesfehérvári csapat 2014 óta hat tétmérkőzést játszott Debrecenben és mind a hatot (!) megnyerte. Ráadásul ezen találkozók közül többször is kitömte a Lokit, hiszen 18-7-es gólarányt tud felmutatni ezen intervallumban.

A tabella és az augusztusi meccs alapján azonban nincs akkora különbség a felek közt, mint korábban. Azonban az akkori mérkőzésen a Vidi erőteljesen a Malmőre koncentrált és akkor még belefért a hibázás az NB I-ben. Ezúttal is komoly meccsre készül a címvédő az Európa Ligában - a BATE Boriszovhoz utazik a csapat, és sikere esetén továbbjutna csoportjából -, azonban a bajnokságot is komolyan kell vennie, mivel a forduló előtt ötpontos lemaradásban volt az éllovas Ferencvároshoz képest.

bet365

A piros-kékek szerencséje, hogy a Loki nincs jó formában, a kéthetes szünet előtt ugyanis Mezőkövesden csak a hajrában sikerült kiegyenlítenie és megszereznie az egyik pontot, míg a Diósgyőr otthonában meglepetésre kikapott. Utóbbi siker főleg azért volt aggasztó a hazaiak számára, mivel magát a mestert, Herczeg Andrást is meglepte, hogy képes volt csapata annyira gyengén és kiábrándítóan futballozni.

A szünet tehát jókor jött a DVSC-nek, azonban nagy kérdés, hogy sikerült-e rendet rakni a fejekben. Úgy tűnik, hogy igen, hiszen az elmúlt két hétben a rengeteg edzés mellett a Mezőkövesdet idegenben 4-2-re győzte le a Loki.

A vasárnapi mérkőzés egyik legnagyobb kérdése, hogy Marko Nikolics milyen összeállításban küldi pályára övéit. Ha hozzányúl az alapcsapatához, akkor lehet keresnivalója a Debrecennek, mint ahogy augusztusban is volt. Ez pedig valószínűsíthető, hogy így lesz, egyrészt a szerdai meccsnek, másrészt pedig a jövő heti, kulcsfontosságú EL-találkozónak köszönhetően. Így pedig bőven mutatkozik esély arra, hogy a nyári meccshez hasonlóan ezúttal is mindkét csapat betaláljon.

  • Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @ 1.66  
[2809015] 2018-11-25 17:00:00 Debrecen - MOL Vidi FCx;
megosztom