Davis Kupa

Reális, hogy ekkora favoritok a horvátok?

  • Cesc18
megosztom

Horvátország 13 év után újra Davis Kupát nyerhet, de a címvédő Franciaország ellen kemény döntő vár Marin Cilicékre.

Egy kiemelt tenisz esemény maradt még az idei szezonban, ez pedig a Davis Kupa fináléja, melyre november 23 és 25 között kerül sor Lille-ben. A döntőben a címvédő franciák a trónkövetelő horvátokkal néznek farkasszemet. 

Fogadás a bajnokra    
Franciaország Horvátország
2.50 1.50
Fogadási határidő: péntek, 11:30

Bár az oddsok nem ezt sugallják, de egy borzasztó kiélezett döntőre van kilátás, ami fogadás szempontjából is feladja a leckét.

Mint látható, a bukmékereknél a Marin Cilic vezette horvátok a favoritok. Ha a két csapat keretére pillantunk, akkor nehéz is lenne ezzel vitatkozni. A vendégeknél ugyanis a csapat tagja még Borna Coric, Ivan Dodig, Mate Pavic és Franko Skugor, míg a hazaiak ötösfogatát Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Jeremy Chardy, Nicolas Mahut és Pierre Hugues Herbert alkotja. 

A horvátoknál Cilic és Coric is top 15-ös, míg a franciák csapatából jelenleg senkit nem rangsorolnak a top 30-ban. 

Papíron tehát a vendégeknek áll a zászló, viszont akad néhány olyan tényező, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az egyik legfontosabb, hogy a franciák játszanak hazai pályán. Ez mindig nagy előny a Davis Kupában, de a gall közönség előtt különösen nehéz dolga van a vendég csapatoknak. Szintén nem mellékes, hogy a házigazdák salakos borítást választottak, ez ízlik ugyanis a legkevésbé a horvátoknak. 

Marin Cilic két éve a döntőben bukott el. - Fotó: Davis Kupa

Illetve, ha a formákat nézzük, akkor a vendégeknél éppen a húzónév, Cilic az, akinek a játéka erősen döcögött ősszel. Coric sem lehet maradéktalanul elégedett az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményével. Mindkét játékos esetében egyébként érdekes lesz, hogy mennyire tudják elengedni a kezüket, hiszen Coric első DK-döntőjére készül, Cilicben pedig még ott motoszkálhat, hogy két éve rajta ment el a horvátok győzelme. 

Teljesen felesleges belemenni abba, hogy ki kit verhet meg, ugyanis nincs egyetlen olyan játékos sem, aki tele önbizalommal, topformában várná ezt a döntőt. Totálisan az aznapi forma dönt majd, illetve, hogy ki mennyire tud alkalmazkodni a salakhoz.

Szerintünk a hazai pálya és a régen "látott" borítás sokat nyom majd a latba, és csak minimálisan billen a mérleg nyelve a horvátok felé.

Szerinted melyik nemzet nyeri a döntőt?

 

 

 

 

bet365

 

megosztom