Átigazolás

Különös záradék - Liverpool tabu lett a Barcelona számára

megosztom

Úgy tűnik, hosszú évekig nem igazolhatnak a Vörösöktől játékost a katalánok.

Különös részlet derült ki nemrég a Coutinho-Barcelona üzlet kapcsán, egy olyan, amely azért nem megszokott a futballvilágban. A Liverpoolból távozó klasszis kontraktusába ugyanis a liverpooliak belehelyeztek egy olyan pontot, amely szerint 2021-ig egyetlen játékos sem igazolhat Liverpoolból Barcelonába.

Fotó: Metro

A Cadena Ser jelentése szerint ezt a záradékot a liverpooliak kezdeményezték játékosaik megóvása érdekében, ám amennyiben az angol csapat vezetői mégis szeretnének játékost értékesíteni a katalán óriáshoz, úgy ez a pont megszeghető.

Mint ismert, a majdnem egy éve Barcelonába távozó klasszis hosszas huzavona után, végül 130 millió euróért költözött át Angliából Spanyolországba. Ugyan a liverpooliak nagyon szerették volna megtartani Coutinhót, ám a fiatal brazil minden áron szeretett volna a Hispániába költözni.

A furcsa záradék egyébként akár Mohamed Szalah jövőjével kapcsolatosan is fontos pont lehet, hiszen az egyiptomi támadó esetén is többször lehetett hallani a Barcelona érdeklődéséről, ám hacsak nem ajánl földöntúli összeget Valverde a Fáraóért, akkor ennek az átigazolásnak aligha lesz esélye.

Érdekes kapcsolat továbbá a két csapat között, hogy úgy tűnik, a Liverpool-Barcelona különpárbajt a katalánok nyerték, ami az Ajax fiatal holland tehetségének megszerzését illeti, Matthijs de Ligt ugyanis jelen állás szerint 60 millió fontért lehet a gránátvörös-kékek játékosa.

Ám itt még nem ért véget a hírcsokor, ami a két sztárcsapatot illeti, a Diario szerint a Barcelona valahogyan szeretné megszerezni Roberto Firminót, míg az angolok a kegyvesztett Ousmane Dembélé játékjogára pályáznak.

A hétvégén mindkét csapat előtt nehéz bajnoki áll, a Barcelona ugyanis az Atlético Madrid, míg a Liverpool a várakozásokon felül szereplő Watford vendége lesz. Amennyiben mindkét csapat behúzza soros bajnokiját, a     3.30-szoros pénzt fizetne.

megosztom