NFL

Ezen a pofás oddson érdemes lehet rizikózni a tavalyi bajnokkal

megosztom

Górcső alá vettük, hogy hat játékhéttel az alapszakasz vége előtt, hogyan áll a rájátszásért vívott csata.

AFC East

A New England Patriots úton a zsinórban kilencedik divíziógyőzelme felé. Hiába tűnik idén sebezhetőbbnek Bill Belichick legénysége, ez a csoport még így sem jelent túl nagy kihívást számukra. Hátradőlni azonban nem dőlhetnek hátra Tom Bradyék, hiszen kaparniuk kell, ha jó pozícióból akarják indítani a rájátszást. 

A playoffra Miamiben is ácsingóznak még, ám a nehéz sorsolás miatt nem túl biztató a csapat helyzete.

AFC North

Sokáig háromesélyesnek tűnt a csata a csoportelsőségért, ám az elmúlt néhány hétben ellépett a többiektől a Pittsburgh Steelers. Immáron hat meccsre nyúlik az acélvárosiak győzelmi szériája, és Pittsburgh-ben sem hátrafelé tekingetnek, hanem cél az első vagy második kiemelés megszerzése. 

A Steelers mögött a Baltimore és a Cincinnati egyaránt 5-5-tel áll és egyáltalán nem lenne meglepő, ha valamelyikük adná az egyik Wild Card csapatot. Kellően hektikus mindkét gárda, így szinte lehetetlenség megjósolni, hogy mire lehetnek képesek a hátralévő meccseken. 

Nagy feltámadásban az Indianapolis. - Fotó: NFL

AFC South

Meglepetésre az előzetesen toronymagas favoritnak tartott Jacksonville Jaguars a csoport utolsó helyén kullog. Az adódó ziccert úgy tűnik, hogy a Houston Texans tudja kihasználni. Pedig nem lehet azt mondani, hogy fényesen indult volna a szezon Houstonban, hiszen az első három meccsüket elveszítették. Utána azonban sorra jöttek a sikerek, és most ott tartanak, hogy hét meccs óta nem kaptak ki.

De azért nem beszélhetünk egy Super Bowl-esélyes csapatról a Texans esetében, így egyelőre nem lefutott még ez a csoport. Az Indianapolis Colts egyre biztatóbb játékot mutat, míg a Tennessee Titans bárkire veszélyes. 

Nagyon jó helyzetben van a Houston, de itt még lehet fordulat. Az oddsok úgy néznek ki, hogy a Texans 1.33-mal favorit, míg a Coltsra 5.50-et, a Titansre pedig 6.50-es oddsot kínálnak. 

AFC West

Nyugaton sokkal letisztultabb a kép. A Kansas City magabiztosan vezeti a csoportot és robog az első kiemelés felé, míg a Los Angeles Chargers igen jó pozícióban van, hogy megcsípje az egyik Wild Cardot. Matematikai esélye még a Denvernek is van, de a rájátszáshoz nagyon nagy hajrá kellene Vance Joseph fiaitól. 

Döcög a szekér Philadelphiában, de nem elérhetetlen a rájátszás. - Fotó: NFL

NFC East

Ez a csoport tartogatja az egyik legtöbb izgalmat a folytatásban. A Washington Redskins ugyanis hiába áll a divízió élén, elvesztették a kezdő irányítójukat, illetve sérült a fél támadófal is, így pedig a bukik lemondtak a fővárosiakról. A csoportgyőzelemre jelenleg az életjelet mutató Dallas Cowboys a favorit, ám még a bajnok Philadelphia Eaglest sem szabad leírni.

Nagyon nagy jelentősége lesz a csoporton belüli meccseknek, például a Philadelphiára négy divízión belüli ütközet vár még, így hiába döcög a Sasok szekere, simán odaérhetnek még a végelszámolásnál. 

Itt még komoly fordulatok lehetnek és 3.75-ös oddson megéri rizikózni a tavalyi bajnokkal. 

NFC North

Északon is pokolian izgalmas a csata. A Chicago az elmúlt fordulóban a rivális Minnesota legyőzésével nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé. Mindkét csapat sorsolása nehéz és nem lehet kizárni, hogy az utolsó fordulóban az egymás elleni meccsük dönt majd az első hely sorsáról. 

A Green Bay már nem valószínű, hogy bele tud szólni, Aaron Rodgersék már a Wild Cardtól is eltávolodtak. 

NFC South

Sokáig lihegett a New Orleans Saints nyakában a Carolina Panthers, ám az elmúlt két fordulóban kinyílt köztük az olló. A Szentek most már magabiztosan vezetik a csoportot, míg a Párducoknak innentől az egyik Wild Card megszerzése lehet a cél. 

NFC West

Meglehetősen egyszerű a képlet nyugaton. A Los Angeles Rams más dimenzióban focizik, mint a csoport többi tagja és magabiztosan vezet, míg a Seattle Seahawks kapar, hogy megszerezze az egyik Wild Cardot. Nem lesz egyszerű menet Russell Wilsonéknak, ugyanis több ki-ki meccs is vár rájuk. 


Így néz ki a Playoff-helyzet 11. játékhetet követően.

Super Bowl LIII
   
Los Angeles Rams 4.33
New Orleans Saints 4.33
Kansas City Chiefs 7.00
New England Patriots 7.00
Pittsburgh Steelers 9.00
Los Angeles Chargers 17.00
megosztom