NFL

Öt speckó tippet tálaltunk a Rams-Chiefs csúcsderbire

megosztom

A Los Angeles Rams és a Kansas City Chiefs rangadója zárja az NFL alapszakaszának 11. játékhetét.

A tojáslabdafoci szerelmesei mind tűkön ülve várják ezt a gigászi ütközetet. A liga három legproduktívabb csapatából kettő néz most farkasszemet egymással, ami óriási pontesőt vetít előre. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a fogadóirodák rekordnak számító 64.5 ponton húzták meg az over/under határt, és kis túlzással nagyobb a hype akörül, hogy felett vagy alatt végeznek a felek, mint a győztes kilétét illetően. Ami biztos, hogy egy borzasztóan szórakoztató mérkőzés előtt állunk, amit mi öt speciális tippel próbálunk még izgalmasabbá varázsolni. 

Légi háborúra felkészülni!

Mindkét oldalon brutálisan hatékonyan működik a passzjáték. Jared Goff és Patrick Mahomes egyaránt 300 yard felett átlagol, ami a tehetségük mellett köszönhető a minőségi célpontoknak és a jó támadófalaknak. Illetve természetesen az edzőknek, akik tökéletesen "használják" a két irányítót. Olyan fegyverarzenálja van mindkét csapatnak, hogy nehéz elképzelni, hogy a passzjáték döcögősen működjön. A Chifes és a Rams is jó néhány adok-kapok részese volt már az idei alapszakaszban és szinte kivétel nélkül ezeken a meccseken a passzolt yardok száma megközelítette vagy meghaladta a 700 yardot.

  • KC-NE: 692, KC-PIT: 778, KC-LAC: 680
  • LA-NO: 737, MIN-LA: 887

Ehhez képest a bet365 által megállapított 633.5 alacsonynak tűnik.

Hillel szinte képtelenség tartani a lépést. - Fotó: NFLElég, ha egy hosszú betalál

A Chiefs egyik legveszélyesebb fegyvere az a Tyreek Hill, aki idén már félszáznál is több elkapásnál jár. A kansasi 10-es természetesen ezen a meccsen is főszerepet játszhat, hiszen Aqib Talib hiányában a Rams secondaryjében nincs igazán olyan játékos, aki képes lehet limitálni. Legtöbbször Marcus Peters védekezik majd rajta, akiből idén már több elkapó is bohócot csinált. Nagyon meglepő lenne, ha éppen a liga egyik leggyorsabb, legfürgébb elkapóját tudná megfékezni. Hillre irodától függően 85.5-87.5 körüli line-t kapunk, de ami nekünk igazán tetszik, hogy a kansasi elkapónak lesz legalább egy 35+ yardos elkapása. 

Hill a vendégek mélységi célpontja és idén 10-ből 8 meccsen szállított 35+ yardos elkapást. 

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Rams az Oaklenddel holtversenyben a legtöbb 40+ yardos elkapást engedte eddig, akkor pláne értéket rejt ez a tipp. 

Egyébként nem is feltétlenül kell egy nagy rakétának betalálnia, hiszen Hill egy rövidebb passzból is képes rengeteg yardot szerezni.

Akire nincs ellenszer

Hill mellett nehéz dolga lesz a hazai védelemnek Travis Kelce ellen is, aki posztja legjobbjai közé tartozik, Mahomes-nak pedig a kedvenc célpontja. Kelce az első fordulót leszámítva, folyamatosan 5 vagy annál több elkapással zárja a meccseket és az elmúlt kilenc játékhéten 86,7 yardot átlagolt, ami egy TE-től nem semmi teljesítmény. Miután a Rams LB-sora nem a legerősebb, így meglehetősen sok yardot engednek az ellenfelek összekötőinek. Egészen pontosan meccsenként átlagban 62 yardot, ami a nyolcadik legtöbb a ligában. 

Woods elit elkapóvá nőtte ki magát. - Fotó: NFL

Kiegyensúlyozottság, kiegyensúlyozottság, kiegyensúlyozottság!

A másik oldalon Robert Woodsnak lehet nagy meccse, hiszen a Kansas City második vonala finoman szólva sem nyújt acélos teljesítményt. Woods a liga egyik legstabilabb elkapója, immáron zsinórban kilenc olyan mérkőzésnél jár, amikor legalább 70 yardot jegyzett. 55 elkapásával a legeredményesebb a csapatban, és azzal, hogy a harmadik legtöbbet foglalkoztatott Cooper Kupp megsérült, még több labda mehet a Los Angeles 17-ese felé. Woods meccsenként 82.3 yardot átlagol, viszont, ha kivesszük az első heti 37 yardot, akkor máris 88.3-ra jön ki a matek. A fogadóirodák ide lőtték be a Rams elkapójának határát, ami nem tűnik annyira okos dolognak. 

"Űrline", vagy mégsem?

Woods mellett az abszolút nyerőembere Todd Gurley lehet a Kosoknak. Nem számítottunk alacsony határra az esetében, de azért a scrimmage yardra meghatározott 150.5-ön meglepődtünk - talán nem is láttunk még ennyire magas értéket. De persze teljesen érthető. Gurley ugyanis egyrészről bombaformának örvend, másrészről a Kansas City védelme átlagban 121.7 yardot nyel be futásokból, míg az ellenfél futói elkapások után 68.2 yardot átlagolnak ellenük, ami a legtöbb a ligában. Elő ránézésre tehát ez "űrline"-nak tűnik, ám még ezt is bőven túlszárnyalhatja.

Egyébként is idén minden második meccsén elérte a 150+ scrimmage yardot. 

Gurley gyakori foglalkoztatása azért is lesz fontos a hazaiaknak, hogy Mahomes-t minél több ideig tartsák az oldalvonal mellett. 

Tippjeink

Össze pass yard - 633.5 felett @ 1.80 bet365

Játékos leghosszabb elkapott passza - Tyreek Hill 35.5 felett @ 1.90 bet365

Játékos fogadó yardjai - Travis Kelce 78.5 felett @ 2.00 bet365

Játékos fogadó yardjai - Robert Woods 87.5 felett @ 1.83 bet365

Játékos futott és fogadó yardjai - Todd Gurley 150.5 felett @ 1.83 bet365

bet365

További NFL-tippekért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra!

megosztom