Angol foci

RIP labdarúgás - így reagáltak Angliában a VAR bevezetésére

  • varin

Nem aratott osztatlan sikert az angol fanatikusok körében a videóbíró bevezetésének bejelentése.

Fotó: Archív

Csütörtökön délután vált hivatalossá, hogy a 2019/20-as idénytől Angliában is bevezetik a többek között Olaszországban és Németországban is alkalmazott VAR-t, vagyis a videóbírót. Ez hatalmas jelentőségű lépés, hiszen a futball őshazájába és a legerősebbnek tartott topligába is elért egy olyan újítás, amely mindenképpen a modern futballt támogatja, ám a konzervatív fanatikusok szerint ez a futball halálát okozza.

Igen nagy volt korábban a véleménykülönbség a Premier League csapatai között, hiszen a Manchester City és Pep Guardiola régóta szeretné a videóbíró bevezetését, ám a MU és a Chelsea a technika ellen voltak. Most azonban már nem lesz választásuk a csapatoknak, hiszen a korábban FA Kupa-meccseken tesztelt VAR a PL-be is beköszönt.

Érdemes azonban megnézni, hogyan is reagáltak néhányan a hírre, így alább ezekből a tweetekből szemezgettünk kicsit.

Szurkolói reakciók a VAR-ra
"RIP labdarúgás"
"A labdarúgásban innentől vége, mostantól nincs szükség szakértőkre, sem riporterekre. Nem maradt téma sem, amiről vitatkozhatnának.
"Jó dolog volt a foci, amíg tartott..."
"Ez egy visszaigazolás, hogy a foci innentől televíziós sportág lett. A VAR kifejezetten a mérkőzésre járás ellensége."
"BREAKING: Mike Dean visszavonult a labdarúgástól"

Persze akadtak szép számmal olyanok is, akik örültek az újításnak, kiemelve, hogy a játékvezetői tévedések kevesebb hatással lesznek így a mérkőzések végkimenetelére.