Darts

Van Gerwen bosszúból nagy verést oszt ki? - tippek a Grand Slamre

  • Cesc18
megosztom

Szombaton a felső ági negyeddöntős összecsapásokkal folytatódnak a Grand Slam of Darts küzdelmei Wolverhamptonban.

Akár az idei torna legrövidebb játéknapja is lehet a mai, ugyanis Gary Anderson és Michael van Gerwen egyaránt toronymagas favoritként várja a színpadra lépést. A két gigászra -6.5-ös hendikepet kínálnak a fogadóirodák, ami jól mutatja az esélyeket. 

Grand Slam of Darts, 8. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Michael Unterbuchner-Gary Anderson 8.00 1.10
21:30 Johnny Clayton-Michael van Gerwen 9.00 1.083

A kétszeres világbajnok skót áll majd elsőként tábla elé, méghozzá az egyetlen talpon maradt BDO-s dartsos, Michael Unterbuchner ellen. Hatalmas fegyvertény, amit a német eddig véghez vitt a tornán. Vártuk, hogy megráncigálja majd a profik bajszát, de arra mi sem számítottunk, hogy az egyenes kieséses szakaszban sikerrel vadászik le egy nagyvadat. A nyilatkozata alapján ő sem így készült, hiszen a James Wade elleni nyolcaddöntőt megelőzően péntekre lefoglalta a repjegyét...

Nagy kérdés, hogy mennyi maradt Unterbuchnerben, hiszen Gary ellen vélhetően kevés lesz a Wade ellen mutatott játék. A skót ugyanis iszonyatosan stabilan játszik és folyamatosan 100+ körátlaggal zárja a meccseit. Ha a német nem tudja tartani a lépést és nem érzi az esélyt, akkor könnyen kinyílhat az olló köztük.

Van Gerwen revansra készül. - Fotó: PDC

A másik negyeddöntő valamivel több izgalmat tartogat, hiszen a két játékos a csoportküzdelmek alatt egy pokolian nagy meccset játszott egymás ellen. Akkor Johnny Clayton képes volt megviccelni a világelső hollandot, méghozzá úgy, hogy Van Gerwen 107.92-es átlagot dobott és 4-2-re is vezetett.

Ez most természetesen egy teljesen más meccs lesz, egyrészről sokkal nagyobb a tét, másrészről amíg a torna elején 5 nyert legig játszottak, addig itt már 16 kell a továbbjutáshoz, tehát sokkal inkább kijön a tudásbeli különbség. 

A nyolcaddöntőben mindketten nagyon magabiztosan játszottak. Clayton 10-3-mal lépte le Krzysztof Ratajszkit, míg Van Gerwen egy komoly nívójú derbit nyert meg 10-8-ra Michael Smith ellen. 

Clayton ismét parádésan tolta a tömeget és Van Gerwen ellen sem lassíthat, ha újra borítani szeretné a papírformát. Az ugyanis jól látszik, hogy a holland keze sül és nemigen tud gyengén dobni, tehát szinte biztosan klasszis darts kell ellene.

Ami a walesi mellett szólhat, hogy a nyomás nem rajta lesz. 

Imádom minden percét ennek a versenynek. Minden, ami az egyenes kieséses szakaszban jön, bónusz számomra.

- nyilatkozta Clayton, illetve hozzátette, hogy visszaigazolást kapott, hogy jó úton halad. 

Fogadás szempontjából ez sem egy könnyű meccs, de mi úgy érezzük, hogy a walesiben egy ilyen hosszú meccsen nincs benne a bravúr. Pláne egy olyan Van Gerwen ellen, aki revansot akar venni a néhány nappal ezelőtti vereségért. 

  • Hendikep - Van Gerwen -6.5 @ 1.72    
bet365

További darts-tippekért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra!

megosztom