Darts

Újabb nagyvadat ejthet a belga tehetség - tippek a Grand Slamre

  • Cesc18
megosztom

Pénteken az alsó ági negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem Wolverhamptonban.

Négy olyan játékos lép majd színpadra a Grand Slam of Darts 7. játéknapján, akik közül senki nem játszott még elődöntőt a Wolverhamptonban. Sőt, ketten a nyolc között is most először járnak. Teljesen kiegyenlített a csata a tábla alsó felén, nem beszélhetünk topfavoritról és esélytelen dartsosról sem.

Grand Slam of Darts, 7. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Dimitri van den Bergh-Mensur Suljovic 2.50 1.53
21:30 Simon Whitlock-Gerwyn Price 1.90 1.90

Az est a fiatal Dimitri van den Bergh és a rutinos Mensur Suljovic ütközetével veszi kezdetét. Előbbire már a torna kezdete előtt is felhívtuk a figyelmet, és az elmúlt napokban ismét bizonyította, hogy miért lehet ő a jövő egyik kiemelkedő alakja. Nagyon meggyőző az, amit láthatunk Van den Bergh-től, és azaz igazság, hogy még nem is adott ki mindent magából. Mondjuk ezt úgy, hogy a Stephen Bunting elleni nyolcaddöntőben megdobta pályafutása első 9 nyilasát. 

A fellegekben járok, hihetetlen, hogy egy ilyen csodálatos színpadon tudtam elérni életem első perfekt játékát. Nagy köszönet a közönségnek, hogy segítettek, hogy megdobjam a dupla 12-t. 

- mondta a belga, és hozzátette, hogy még mindig nem ez volt a legjobb játéka. 

Suljovic sem élete játékával ütötte ki a világbajnok Rob Crosst, de az osztrák kezében is ott van egy még jobb darts. Csalóka például a 93-as átlaga, hiszen ennyire gyengén azért nem dobta a tömeget, csupán egyetlen 180 sem jött össze neki. Dobott viszont 27 darab 100+-os és 13 darab 140+-os kört, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény. 

Van den Bergh első 9 nyilasát ünnepelhette szerdán. - Fotó: PDC

A rutin Suljovic mellett szól, de Van den Bergh nagyon erős fejben és jól ki tudja zárni az ellenfelét és csak a saját játékára koncentrálni. Tudja, hogy mire számítson az osztrák ellen, hiszen nem először meccselnek majd.

Nagyszínpadon sem most először randevúznak, ugyanis a 2017-es PDC-világbajnokságon összetalálkoztak a nyolcaddöntőben. Akkor a belga 4-0-lal simázta le a meccsüket.

Mi inkább Van den Bergh felé hajlunk és +2.5-ös hendivel bátran szavazunk bizalmat neki. Szerintünk a jelenlegi Suljovic nem jobb három leggel a jelenlegi Van den Bergh-nél. 

  • Hendikep - Van den Bergh +2.5 @ 1.80    

Ami a másik negyeddöntőt illeti, Simon Whitlock és Gerwyn Price összecsapásán teljesen 50-50-re lőtték be az esélyeket a fogadóirodák. Nem véletlenül, ugyanis néhány napja a csoportküzdelmek során egy végletekig kiélezett meccs döntött közöttük. Azt megismételni szinte lehetetlen küldetés, hiszen Whitlock a 109-es átlagot karcolta, míg Price a 105-öt, és két 170-es kiszálló is fűződött az ausztrál neve mellé. Randevúztak egyébként a World Series Finals negyeddöntőjében is, ami ugyancsak színvonalas meccset hozott. 

Tényleg nagyon nehéz megjósolni, hogy most ki lehet a befutó. Az előző körben egyikük sem hozott kiemelkedő játékot, de igazából nem is voltak erre rákényszerítve. 

bet365

További darts-tippekért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra!

megosztom