Nemzetek Ligája

Ez lehet a legjobb tipp péntekre?

megosztom

Az ukránoknak már mindegy, míg a szlovákoknak abszolút nem, ráadásul a "bulizóknak" bizonyítaniuk kell. Fix egyes?

Hamsíkék győzelmi kényszerben lépnek pályára pénteken. - Fotó: sporcle.com

Szomszédvárak csatájára kerül sor péntek este Nagyszombaton, ahol Szlovákia Ukrajnát fogadja. A vendégek már megnyerték a csoportot, s feljutottak az A divízióba, míg a hazaiaknak mindenképp muszáj győzniük, ha el akarják kerülni a kiesést.

1x2     
Szlovákia Döntetlen Ukrajna
2.30 3.30 3.50

A kiesés elkerülése mellett a hazai futballistáknak bizonyítaniuk is kell, köszönhetően annak, hogy Jan Kozák szövetségi kapitány az októberi, csehek elleni vesztes találkozót követően lemondott, mivel hét futballistája (Satka, Skriniar, Dúbravka, Sulla, Gyömbér, Lobotka, Weiss) is éjszakázott, Kozák kiemelt kérése ellenére.

A csehek elleni találkozót követően Svédországban biztató 1-1-es döntetlent ért el Szlovákia Stefan Tarkovic irányításával, azonban pénteken már Pavel Hapal irányít. Az új szövetségi kapitány a lehető legerősebb (Skrtel, Pekarík, Hubocan, Hamsík, Kucka, Stoch, Mak, Duda, Nemec, Duris) csapatot trombitálta össze, és a "bulizók" közül is a húzóemberek (Skriniar, Dúbravka, Lobotka, Weiss) egytől egyig ott vannak a keretben. A szlovákok célja tehát egyértelmű: győzni mindenáron.

bet365

Ami a vendégeket illeti, Ukrajna háromból három meccset nyert a Nemzetek Ligájában és már biztosan továbbjutott, a kilenc megszerzett pontja mellett 4-1-es gólarány tud felmutatni. Mindennek köszönhetően pedig Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány jó pár meghatározó játékosának pihenőt adott, hiszen Jarmolenko, Marlos, Szidorcsuk, Kacseridi, Rakickij és Butko sem került be a korábbi aranylabdás keretébe.

Fiatal, rutintalan játékosok kerülhetnek előtérbe pénteken, hiszen Seva 23-as keretéből 13-an öt vagy annál kevesebb válogatottsággal rendelkeznek, mindezek közül pedig négyen még egyszer sem léptek pályára az ukrán felnőtt válogatottban.

Minden tényezőt figyelembe véve egyértelmű, hogy mely csapat lesz a motiváltabb, s lép pályára minőségibb csapattal, avagy szerintünk Szlovákiának nagy esélye van arra, hogy behúzza az ukránok elleni találkozóját, s megalapozza esélyét a bennmaradásra.

  • Tipp: Szlovákia -0,25 @ 1.93  
[2710701] 2018-11-16 20:45:00 Szlovákia - Ukrajnax;
megosztom