Nemzetek Ligája

Bale visszatér - csoportdöntőt játszik Wales

  • varin
megosztom

Dániának az egy pont sem lenne rossz Cardiffban, a hazai siker azonban Wales feljutását eredményezné.

1X2 -    
Wales Döntetlen Dánia
2.70 3.20 2.90

Csoportdöntőre kerül sor a Nemzetek Ligája B divíziójának 4-es csoportjában, Wales és Dánia Cardiffban döntik el, ki juthat fel a legjobbak közé. A győzelem mindkét fél számára üdvözítő lenne, míg a döntetlen esetében a dánok kezében lenne a végső döntés. Mindezek fényében nagy kérdés, hogy melyik csapat játszik majd inkább döntetlenre.

Ez persze nem akkora talány, hiszen remi esetén maradna a kétpontos különbség, így Erikssenék vasárnap az írek ellen hazai pályán juthatnának fel. Ennél persze egyszerűbb forgatókönyv számukra, ha nyerni tudnak Cardiffban, ám a vendégek feje felett is ott lebeghet az a bizonyos gondolatbuborék, hogy mi van, ha túl bátran lépnek pályára és kikapnak Bale-éktől?! Márpedig a Real Madrid klasszis támadója ott lehet Ryan Giggs csapatában és a walesi legenda mellett Aaron Ramsey is bevetésre kész, így erős csapatot állíthat ki Giggs, a legjobbakkal a fedélzeten.

255888

A walesiek egy hónappal ezelőtt óriási sikert értek el, hiszen Bale és Ramsey nélkül verték idegenben az íreket.

Különösebben a dánoknál sem lehet rossz a hangulat, hiszen a legjobb játékosok visszatérését követően három meccsen még gólt sem kaptak, így különösebben nincs miért félniük Wales ellen sem, noha fájdalmas hiányzó lehet Simon Kjaer a védelem tengelyében.

Érdekesség, hogy a mérkőzés előtti nyilatkozatokban a walesiek mestere, Ryan Giggs nagyon nagy sportemberi értékekről tanúbizonyságot téve nem elsősorban a 90 percről beszélt, hanem a Leicester City elhunyt tulajdonosáról, Vichai Srivaddhanaprabháról.

Giggs megemlítette, hogy reméli, az ellenfél kapusa, Kasper Schmeichel és játékosa, Andy King is tudnak majd a futballra koncentrálni, de természetesen együtt érez a leicesteri játékosokkal és az elhunyt rokonaival is.

Valószínűleg a dánok az "idegenben jó az iksz" örök igazsággal a fejükben lépnek majd pályára és mivel jó ideje érintetlen a hálójuk, tulajdonképpen csak ezt a sorozatot kell folytatniuk a céljuk eléréséhez. Semmiképpen sem várható szép 90 perc, az első mérkőzés 3 sárgáját például valószínűleg felülmúlják majd. Fogadási szempontból talán az x2 és az under rejteget magában értéket, de lehet, hogy érdemes lesz az élő piacokat lesni, attól is függően, hogy egyik, illetve másik csapat milyen mentalitásban kezdi a meccset.

[2710731] 2018-11-16 20:45:00 Wales - Dániax;
megosztom