Darts

Van Gerwen ismét átgázol "Bully Boy"-on? - tippek a Grand Slamre

  • Cesc18
megosztom

Csütörtökön teljessé válik a negyeddöntős mezőny Wolverhamptonban.

Szerdán négy hely elkelt a negyeddöntőben, négy hely viszont még kiadó, amelyek a mai napon gazdára is találnak. 

Grand Slam of Darts, 6. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Jonny Clayton-Krzysztof Ratajski 2.20 1.66
21:00 James Wade-Michael Unterbuchner 1.16 5.00
22:00 Gary Anderson-Wesley Harms 1.10 7.00
23:00 Michael Smith-Michael van Gerwen 4.50 1.20

Az est első mérkőzésén Jonny Clayton és Krzysztof Ratajski száll harcba a továbbjutásért. Ugyan nem ez a legpatinásabb párosítás a csütörtöki programban, ám mindkét játékostól láthattunk az elmúlt napokban olyan teljesítményt, ami alapján akár egy nagyon komoly adok-kapok is prognosztizálható. Clayton a rutinosabb a PDC nagyszínpadán, ám Ratajski komoly tempóban vette fel a profi mezőny ritmusát és az utóbbi időben olyan játékot nyújt, ami figyelmet követel. Győztesre itt nem mernénk tippelni, arra azonban jó esélyt látunk, hogy 3 legnél nagyobb különbséggel egyik játékos sem tudja majd legyőzni a másikat. Illetve sok 180-ra sem számítunk a két dartsostól, igaz, hasonlóan kalkulálnak a bukik is és 6.5-re lőtték be a határt. 

  • Legek száma - 16.5 felett @ 1.72    
bet365

Kevésbé várható szoros ütközetnek James Wade és Michael Unterbuchner nyolcaddöntője. Megsüvegelendő, amit a fiatal BDO-s eddig a színpadra tett, azonban Wade más kaliber, mint akiket Unterbuchner a D csoporton belül legyőzött. Főleg a jelenlegi Wade, aki csodás formának örvend és nem úgy tűnik, mint aki lassítani kíván. Veretlenül és +11-es legaránnyal abszolválta a csoportját, az utolsó két meccsét egyaránt 100+ körátlaggal húzta be. Olyan dolgokban brillírozik, ami korábban sem mindig volt rá jellemző. Van potenciál Unterbuchnerben, de nála jobb és rutinosabb játékosok sem tudtak az utóbbi időben mit kezdeni az angollal. Akár egy komolyabb arányú Wade sikert is el tudunk képzelni - a fogadóirodák -4.5-re lőtték be a hendikepet. 

Ugyanilyen sima győzelmet várnak Gary Andersontól is, aki a másik BDO-s továbbjutóval, Wesley Harmsszal néz majd farkasszemet. A világbajnok skót szintén veretlenül és +11-es legaránnyal vette az akadályt, illetve egyedüliként a mezőnyben minden meccsén 100+ körátlagot dobott. Nagyon éles a formája és más dimenzióban mozog, mint a holland, tehát nehéz elképzelni, hogy Harms akárcsak szorossá is tudja tenni a meccset.

Van Gerwennek jó emlékei vannak Smith-ről - Fotó: PDC

Az est végére maradt Michael Smith és Michael van Gerwen rangadója. Az angol remek játékkal nyerte meg a csoportját, ám ebből most nem sikerült profitálnia, miután Van Gerwen csak második lett a másik kvartettben. Ennek a párharcnak vélhetően az angol örül kevésbé, nem csak azért, mert a világelső hollandot a legnehezebb jelenleg legyőzni, hanem mert MvG általában parádésan dob ellene. 

Emlékezhetünk, hogy két éve a Premier League keretén belül Van Gerwen éppen Smith ellen dobta meg a TV-s meccseken világrekordnak számító 123.40-es átlagot. 

Továbbá, idén a PL-döntőjében a holland ugyancsak Smith ellen adta át Phil Taylor rekordját a múltnak - 112.37-es átlaggal nyert, ezzel Van Gerwen nevéhez fűződik a legmagasabb PL- fináléban elért körátlag. 

Természetesen ezeken a meccseken alig tudott leget fogni Smith, de további nagy vereségei is voltak a holland ellen. Csak idén belenézett egy 7-0, 7-1, és két 7-2-s pofonba. Ami némi szépségtapasz az egymás elleni mérlegükben, hogy az angol a Sanghaj Masters elődöntőjében revansot tudott venni. 

De összességében elmondható, hogy Van Gerwennek nagyon fekszik Smith gyors stílusa.

További darts-tippekért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra!

megosztom