Férfi kézi

Kiütést várnak a Veszprém és a Szeged bajnokiján

megosztom

A hétvégi BL-meccsek után kedden mind a két topcsapatunk pályára lép az NB I-ben: a Veszprém a Komlót, a Szeged a Gyöngyöst fogadja.

Veszprém - Komló

Ismét felborzolta a kedélyeket a Telekom Veszprém, miután a magyar rekordbajnok újabb kínos vereséget szenvedett, ezúttal a svéd Kristianstad otthonában. A magyar ezüstérmes győzelme 1.20-as oddson volt fogadható, ehhez képest hárommal kikapott, így hét forduló után már négy veresége van a Bajnokok Ligájában.

A magyar NB I-ben is van már két zakója a Veszprémnek, de a következő ellenfél legyőzése nem okozhat problémát. A Komló a tabella nyolcadik helyén áll, győzelme pedig 17-szeres szorzót fizet a bet365-nél.

A közösségi oldalakon forrnak az indulatok a Veszprém miatt, a szurkolói körökben elfogyott a türelem, a legtöbben vezéráldozatokat akarnak látni és teljes megújulást. Mások szerint viszont csak idő kérdése, hogy visszataláljon a helyes útra a csapat.

Kedden a Komló ellen folytathatja David Davis a csapat reformálását, mert hétvégén a svédek elleni visszavágón tényleg nem lehet hibázni. A Komló ellen fél gőzzel is meglehet a siker, a kérdés inkább az, hogy leszállítja-e a hendikepet a csapat.

A Bet365-nél 9,5 gólon húzták meg a line-t, amire 1.75 körüli szorzón fogadhatunk.

Érdekesség lehet, hogy mióta elindult a BL, a Veszprém mindössze egyszer csinálta meg a hendikepet a bajnokságban, még szeptemberben az Eger ellen szárnyalta túl a line-t, azóta viszont a Balatonfüred, a Tatabánya, a Szeged és legutóbb a Mezőkövesd ellen is bőven határon belül maradt.

A Veszprémnek mutatni kellene valami meggyőzőt a szurkolók felé, így ha elég motivált lesz a csapat, akkor itt kialakulhat egy kétszámjegyű különbség is.

bet365

Szeged - Gyöngyös

Az idei szezonban a Szeged lett a Veszprém, avagy a Tisza-parti alakulat kapcsán csak a kiváló eredményekről lehet mostanában írni. Juan Carlos Pastor legénysége vasárnap a Skjern otthonában aratott újabb értékes győzelmet, így továbbra is harcban áll a PSG-vel a csoportgyőzelemért.

Bánhidiék kedden este a Gyöngyöst fogadják majd, a győztes kiléte itt sem lehet kérdés, a hevesiek sikere 55-szörös kasszával kecsegtet.

A bukiknál 12,5 gólon áll a hendikephatár, ami első ránézésre korrektnek tűnik, de néhány tényező segíthet ennek eldöntésében. A skandináviai túra miatt sok ideje nem volt felkészülni erre a meccsre a hazaiaknak, az erőltetett tempó miatt inkább a regenerálódáson volt a hangsúly.

A Gyöngyös viszont egy hatalmas bravúrral a "kezekben" érkezhet meg Szegedre, hiszen szombaton sikerült 24-22-re legyőznie a Tatabánya csapatát.

Ebben a párosításban abszolút a Szegeden múlik, hogy milyen forgatókönyv valósul meg, a közte 13 ugyanúgy leeshet, mint az ellentettje, viszont a sűrű program miatt mi úgy számolunk, hogy a Gyöngyös megcsinálhatja a hendit és 13 gólon belül maradhat.

 

 

megosztom