Angol foci

Nagy bajban a Liverpool válogatott támadója

Vizsgálatot indított az angol szövetéség (FA) Daniel Sturridge ellen, akit a fogadási szabályzat megsértésével gyanúsítanak.

Az FA tájékoztatása szerint a Liverpool támadója két ízben is vétett a szabályok ellen idén januárban, egyszer amikor megszegte a játékosokra vonatkozó sportfogadói tiltást, másrészt pedig azért, mert nem nyilvános információkat osztott meg. A részleteket nem tartalmazta a közlemény.

A támadó klubja, a Liverpool azonnal reagált a történetre, a Vörösök szóvivője elmondta, hogy Sturridge mindenben hajlandó együttműködni a vizsgálódó szervekkel, hogy tisztázhassák az ügyet. A játékos egyébként cáfolja a vádakat.

A hírt lehozó BBC kommentárjában emlékeztet rá, hogy Sturridge januárban kacifántos úton került kölcsönbe a West Bromhoz, annak ellenére, hogy nagyon úgy nézett ki, hogy a Newcaslte United csapatához igazol. A BBC valószínűsíti, hogy a második vádpont ennek a klubváltásnak a körülményeit tartalmazza.

A meg nem erősített információk szerint Sturridge a klubváltásával kapcsolatosan adta ki egy harmadik félnek az információkat, akinek segítségével fogadást kötött saját magára.

Bajban az angol válogatott támadó? / Fotó: ibtimes.co.uk

Az FA komoly erőkkel mozgósít a sportfogadás-szabályzat betartása érdekében, de a büntetések meglehetősen széles spektrumon mozognak.

2017-ben Joey Bartonra 18 hónapos eltiltást szabtak ki, miután kiderült, hogy az angolok fenegyereke 10 éve át rendszeresen fogadott labdarúgó-mérkőzésekre, a vizsgálatok alapján 1260 alkalommal tette mindezt.

Korábban szintén egy volt City-játékost, Martin Demichelist 2016-ban büntették 22 ezer angol font megfizetésére, miután kiderült, hogy 29 meccsre helyezett el téteket.

A Daily Mail viszont a liverpooli játékos kapcsán azt írja, akár az egész életre szóló eltiltást is kaphat.

A 29 éves Daniel Sturridge 12 alkalommal lépett pályára a mostani szezonban a Liverpoolban és négy gólnál tart, szerződése azonban idény végén lejár a Vörösökkel. A támadó jövőjét illetően az FA vizsgálatának alighanem fontos szerepe lesz.

267610