Darts

3.50-szeres pénzt fizet, ha Van Gerwen kiütéssel nyer - tippek a Grand Slamre

megosztom

Kedden teljessé válik a nyolcaddöntős mezőny Wolverhamptonban.

Hétfőn kialakultak az alsó ági nyolcaddöntős párosítások, kedden pedig a tábla felső részén is fény derül a továbbjutó nevekre. Amit a játéknap előtt biztosra tudunk, hogy Gary Anderson és James Wade ott lesz a legjobb 16 között, míg Steve Hine-nak és Mark Websternek már matematikai esélye sincs a csoportból való továbblépésre. 

Grand Slam of Darts, 4. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 James Wade-Mark Webster 1.33 3.40
20:30 Gary Anderson-Steve Hine 1.11 7.00
21:00 Ian White-Michael Unterbuchner 1.50 2.62
21:30 Keegan Brown-Wesley Harms 1.61 2.30
22:00 Michael van Gerwen-Joe Murnan 1.05 12.00
22:30 Jonny Clayton-Gary Robson 1.50 2.62
23:00 Krzysztof Ratajski-Adam Smith-Neale 1.50 2.62
23:30 Michael Smith-Raymond van Barneveld 1.72 2.10

A program ennek megfelelően az említett úriemberek főszereplésével veszi kezdetét, hiszen az est folyamán ezen a két mérkőzésen a legkisebb a tét. Wade-nek és Andersonnak egyaránt a csoportelsőség megtartása a célja, hiszen így elkerülhetik egymást a nyolcaddöntőben. Amilyen szuper formát mutattak eddig, valószínűleg egyiküknek sem okoz majd problémát az újabb győzelem bezsebelése.

A csoportok másik két felvonásán pedig nagyon egyszerű a matek, aki nyer, az folytathatja a versenyt. A C kvartettben Keegan Brown és Wesley Harms meccsel, míg a D jelű négyesben Ian White és Michael Unterbuchner csap össze. Előbbi párharc esélyese inkább Brown, aki vasárnap Wade ellen megmutatta, hogy benne van a nagy játék, míg Harms mindkét meccsén 90 alatti átlaggal operált. A White-Unterbuchner abszolút ki-ki csatának ígérkezik, ahol nüanszok dönthetnek. A rutin inkább az angol mellett szól, de 1.50-ért nincs érték a győzelmében. 

Vasárnap megszakadt Van Gerwen 21 meccses győzelmi sorozata a Grand Slamen. - Fotó: PDC

A folytatásban a világelső Michael van Gerwen lép színpadra, és bármennyire is furcsa ezt vele kapcsolatban leírni, de bizony győzelmi kényszer alatt kell majd dobnia Joe Murnan ellen. Hiába kezdett ugyanis a holland parádésan, vasárnap közel 108-as (!) átlaggal sem tudott nyerni Jonny Clayton ellen, így pedig jelenleg csak a csoportja második helyén áll. Nagy pénzt persze ne tegyünk arra, hogy Van Gerwen búcsúzik, ugyanis teljesen más dimenzióban mozog, mint Murnan. Ebben a meccsben benne van egy csúnya kiütés is, nem csoda, hogy mindössze 3.50-es oddsot adnak a holland 5-0-s győzelmére...

A csoport másik mérkőzésén az eddig hibátlan Clayton és a BDO-s Gary Robson méri össze a tudását. A walesinek nincs nagyon miért aggódnia, azonban, ha behúzza ezt a meccset is, akkor biztosan megnyeri a csoportot, és 2500 fonttal többet vághat zsebre. Robson az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni, de neki reális esélye a továbbjutásra akkor lehet, ha Van Gerwen valami csoda folytán kikapna. Papíron Claytonnak áll ez a meccs, mert Robson nem sokat mutatott eddig, ám a walesitől sem garancia, hogy megismétli a vasárnapi játékát. 

A B csoportban talán a legizgalmasabb a csata, hiszen az utolsó körre maradt Michael Smith és Raymond van Barneveld rangadója. Előbbi van a jobb helyzetben, miután veretlenül áll az élen, ám messze nem dőlhet hátra, ugyanis például egy 5-2-s vereséggel a holland megelőzné és akkor Smith sorsa a másik meccs eredményétől függne. De Barney eddig nemigen mutatott olyan formát, hogy egy nagyobb arányú győzelmet lehetne jósolni a javára, márpedig a továbbjutáshoz jó eséllyel ez kell majd neki. A másik mérkőzésen ugyanis Krzysztof Ratajski favoritnak számít Adam Smith-Neale ellen. Utóbbi lelkileg aligha lesz a topon, miután Barneveld ellen négy meccsnyilat szúrt el. Ratajski higgadtabb és komolyabb játékerőt képvisel a fiatal angolnál.

 • Hendikep - Ratajski -1.5 @ 1.83    
bet365

További darts-tippekért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra!

 • Pro
  MoneyMaker
  2018. november 13., Kedd 09:40

  Grand Slam of Darts 1 | James Wade-Mark Webster

  2018. november 13., Kedd 20:00
  • Ország:Anglia
  • Fogadás típusa:Ázsiai hendikep
  • Tipp:James Wade -2.5
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:2.25
  • Eddig éri meg:2.1
  • Tét:3
  • INDOKLÁS:

   Két major tornagyőzelemmel a háta mögött érkezett Wolverhamptonba Wade, és úgy tűnik, hogy nem kíván lassítani. Szombaton és vasárnap egyaránt csodás játékkal nyert. A továbbjutás már biztos Wade-nek, mint ahogyan Webster kiesése is. Webster nem különösebben mutatott eddig jó formát, így ha Wade ugyanolyan gyilkos lesz, mint a hétvégén, akkor 3 leg lesz köztük.

  • Eredmény:

   3-1

  • kimenetel
   Nyereség
  • 3.75
megosztom