NFL

Történelmi line a gigászok ütközetén, de még így is overre áll?

megosztom

Brutális adok-kapokra számítanak az oddsmesterek a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams összecsapásán.

Egy hét múlva az MNF keretén belül először rendeznek NFL-meccset Mexikóban, méghozzá a Los Angeles Rams és a Kansas City Chiefs főszereplésével. A liga talán két legproduktívabb támadógépezete feszül majd egymásnak, így Vegasban is fejtörést okozott az over/under határ meghúzása.

És ahogyan azt várni lehetett, minden idők egyik, hanem a legmagasabb pontszámát, 64-et állapítottak meg a meccsre. 

Fogadóként is jó pár éve követem már az NFL történéseit, de ilyen magas Total line-ra nem emlékszem. Persze a két csapat támadósorainak brutális teljesítménye és a mexikói magaslati helyszín miatt lehetett számítani egy történelmi számra. Ha a csapatok védelmei az eddig megszokottak szerint fognak játszani, akkor nincs kétségem afelől, hogy még ezt a határt is felül fogják múlni de nyugodt szívvel sem az overre sem az underre nem tennék pénzt. - vélekedett egykori tippmesterünk, Nagelb

De még ez sem éri el a két csapat meccsenkénti pontátlagának összegét, ugyanis a Kansas City 35.3 pontot átlagol, míg a Los Angeles 33.5-öt. 

Jay Kornegay, a The SuperBook fogadóiroda alelnöke elmondta, hogy bár nincs erre vonatkozó statisztikájuk, de úgy véli, hogy ez a 64-es line rekordnak számít. 

Ugyanakkor ez a magas line nem azt jelenti, hogy az esetleges megugrása égbemenő szenzáció lenne, hiszen csak idén 20 (!) olyan mérkőzés volt már, amikor 65 vagy annál több pont került felvésésre az eredményjelzőre. 

A rekord is nagyon messze van ettől, hiszen 1966-ban a New York Giants és a Washington Redskins 113 pontot szorgoskodott össze. De a top 10-es listára is csak 95 pont feletti terméssel lehet felkerülni. 

Az idei szabálymódosítások sokkal inkább az offense-játéknak kedveznek, az eredmények alapján egyértelmű, hogy az egyre pontgazdagabb meccsek irányába halad az NFL. Tehát egyáltalán nem lenne meglepő, ha idén nem ez lenne az utolsó 60 pont feletti line...

Over/under    
63.5 felett 63.5 alatt
2.020 1.884
Fogadási határidő: november 20, 2:20
Szerinted 63.5-nél több vagy kevesebb pontot hoz a gigászok ütközete?

 

megosztom