Darts

Meglepetésre és 180-akra tesszük a zizit - napi tippek a Grand Slamre!

  • Cesc18
megosztom

Két tippel támadunk a Grand Slam of Darts nyitónapján.

Szombaton kora délután beindul a nagyüzem Wolverhamptonban. Rögtön az első játéknapon bemutatkozik minden játékos, vagyis összesen 16 mérkőzés szerepel a programban.

Van tehát miből szemezgetnünk, ám fogadás szempontjából érdemes óvatosan indítani a tornát.

Egyrészről, mert csoportmeccsekről beszélünk és egy vereség még nem a világvége, másrészről csupán 5 leget kell nyerni a győzelemhez, ami az ő szintjükön sprintnek számít.

Ennek megfelelően mi csupán két meccset néztünk ki, a B csoporton belül Raymond van Barneveld és Krzystof Ratajski, illetve a D kvartettből Gary Anderson és Michael Unterbuchner összecsapását. 

Ratajski ellen senki nem mehet biztosra. - Fotó: Twitter 

Ratajskiban látjuk az egyik legkomolyabb potenciált, hogy borítsa a papírformát. A 41 éves lengyel dartsos kiválóan megállja a helyét a PDC mezőnyében, olyannyira, hogy néhány hete Barnsley-ban megszerezte az első profi tornagyőzelmét, majd nem kis meglepetésre másnap dupláznia is sikerült. A lehető legcsodálatosabban hangolt tehát a Grand Slamre, amelyen most először vehet részt. És annak ellenére sem esélytelen a továbbjutásra, hogy Michael Smith és Barney személyében két topjátékossal sorsolták össze.

A holland ugyanis borzasztó hullámzó teljesítményt nyújt, legutóbb a World Series nagydöntőjében például közel állt a kieséshez Raymond Smith ellen, majd elkapta Michael van Gerwen skalpját, végül pedig simán kikapott James Wade-től. Főleg a tornák első meccsein, favoritként tud nagyon szenvedni. Most sem lenne meglepő egy lassabb rajt Barney-tól, azonban ez ellen a Ratajski ellen ez nem biztos, hogy bele fog férni. 
 

  • Ratajski nyer @ 2.20    
bet365

Ami a másik kiszemelt mérkőzést illeti, kíváncsian várjuk Unterbuchner bemutatkozását. A tehetséges német dartsos az előző BDO-világbajnokságon káprázatosan játszott és sokak szívébe belopta magát. Nem lehet azt mondani, hogy egyszeri csoda lett volna, hiszen júniusban a BDO World Trophy-n ismét nagyot alkotott. Komoly potenciál van a játékában, és ha elkapja a gépszíj, akkor keményen tudja tolni a tömeget. 

Abszolút benne van a pakliban, hogy ez a vártnál sokkal nehezebb meccs lesz Anderson számára, hiszen Unterbuchnert nem úgy ismertük meg, mint aki megilletődne a PDC légkörétől. Ha sikerül megráncigálnia a kétszeres világbajnok bajszát, akkor a 180-akra meghúzott 2.5-ös over/under határt is megugorhatják. Ha szorul a hurok, akkor Gary egyedül is képes ezt megdobni, de a némettől is várható 1-2 maximum. 
 

  • 180-ak száma - 2.5 felett @ 1.61    


További darts-tippért látogass el partneroldalunkra, a LOGIBET.COM-ra vagy a fórumunk darts topikjába!

 

megosztom