Európa Liga

Mennyi az esélye, hogy továbbjut a Vidi?

  • varin
megosztom

Újabb csodálatos győzelem, már továbbjutást érő helyen a fehérváriak. De van ennek realitása?

Fotó: rangado.hu

Csütörtökön egy újabb szenzációs futballestével ajándékozott meg minket a MOL Vidi, Husztiék hazai pályán is legyőzték a nagyképű PAOK Szalonikit. A csoportkör kétharmadához érve így továbbjutást érő helyen állnak a mieink, és bár az oddsok még nem jöttek ki a hihetetlen sikerre, nem árthat kicsit elmorfondírozni, mire is lehet elég a mostani hat pont.

Az teljesen biztos, hogy az 5. fordulóban, amikor is a mieink Fehéroroszországba látogatnak, a PAOK pedig a Chelsea-t fogadja, nehezen születhet olyan eredmény Londonban, ami a magyaroknak tökéletesen megfelel. Ha ugyanis nyer a Chelsea, akkor ugyanis a PAOK lehet, hogy matematikailag is kiesik, és az utolsó fordulóban tét nélkül léphetnek pályára a BATE ellen, ha viszont nem nyer a Chelsea, az egy nagyon értékes pont (vagy pontok) lehet a görögöknek, amely extrán sokat érhet a végelszámolásnál.

272682

Semmiképpen sem nevezhető egyszerűnek a Videoton helyzete, mert reálisan nézve, ha a BATE otthon legyőzi a Videotont, akkor a mieink továbbjutásához az kell, hogy jobb eredményt érjünk el a Groupamában a Chelsea ellen, mint a BATE Szalonikiben.

Ami viszont könnyen elképzelhető, az egy hármas körbeverés, hiszen a papírforma szerint mindhárom csapat könnyedén végezhet hat-hat ponttal. Ez viszont szintén nem lenne túl üdvözítő a magyar csapat számára, hiszen ekkor gyakorlatilag biztos, hogy a PAOK a magyar csapat előtt végezne.

Nagy kérdés lehet persze, hogy tud-e olyan gyenge csapattal érkezni a Chelsea Magyarországra, amely ellen van esélye a Videtonnak.

Nos, a sorsolás szempontjából kifejezetten szerencsés, hogy a végére marad az angol sztárcsapat, hiszen a december 13-ai mérkőzés előtt négy nappal a Stamford Bridge-re a Manchester City látogat, míg 16-án a Brightonnal, 22-én a Leicesterrel, 26-án a Watforddal, 30-án a Palace-szal, 2-án pedig a Southamptonnal találkoznak, szóval a karácsonyi hajtás felvezetéseként aligha szakadnak majd meg Budapesten.

A csoport további menetrendje
November 29. BATE-Vidi
  Chelsea-PAOK
December 13. Vidi-Chelsea
  PAOK-BATE

Más kérdés, hogy még a legtartalékosabb Chelsea-keretben is olyanok találhatóak, mint David Luiz, Emerson Palmieri, Callum Hudson-Odoi, Victor Moses vagy éppen Olivier Giroud.

Az tehát világosan látszik, hogy a Vidi akkor őrizné meg reális esélyét a továbbjutásra, ha a BATE ellen nem kapna ki, de egy esetleges győzelem már továbbjutást is jelentene a mieinknek. Ha viszont nyer a BATE, akkor a magyaroknak csodát kell tenniük a Chelsea ellen úgy, hogy közben a görögök sem kaphatnak ki a magyar futballt oly' sokszor elkeserítő fehéroroszokkal szemben.

Ti hogy látjátok az esélyeket, van realitása a Vidi továbbjutásának?

 

 

 

 

 

[2877422] 2018-11-08 18:55:00 MOL Vidi FC - PAOK Thessaloniki FCx;
megosztom