NFL

Jó lehet az öreg a háznál, a 88-asra figyeljünk - +EV-s játékos speckó tipp!

megosztom

A Pittsburgh Steelers és a Carolina Panthers összecsapásával veszi kezdetét az NFL alapszakaszának 10. játékhete.

Néhány kevésbé ínycsiklandozó TNF után ez most egy igazi csemege, hiszen két rájátszás-esélyes csapat méri össze a tudását, ráadásul mindkét fél jó formának örvend. A Pittsburgh négy, míg a Carolina három mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Vegas szerint az acélvárosiaknak folytatódik a nyerőszériájuk, ugyanakkor ez a -3-as hendikep semleges pályán 50-50-es oddsokat eredményezne. Jó kis külön párharcok tarkítják majd ezt a meccset és éppen ezért fogadás szempontjából sem könnyű olvasni ezt csatát, de azért akad egy line, aminél szerintünk a fogadóirodák túlságosan óvatosra vették a figurát. 

Olsen még 33 évesen is bőven megüti a szintet. - Fotó: NFL

A Carolina támadásainak legveszélyesebb része a futójáték, ám a Pittsburgh ellen nem biztos, hogy ennek túlzott erőltetése lesz a nyerőtaktika. Működhet ugyanis a passzjáték, és ehhez jelenleg tökéletes formában van Cam Newton. Az egykori 1/1-esről nem beszélnek annyit, mint Bradyről, Mahomesról vagy Goffról, pedig lehet kellene, hiszen nagyon megy neki a játék és az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja a ligában. 

Newton kedvenc célpontja a veterán Greg Olsen, aki még így a 12. szezonjában is a posztja krémjéhez tartozik. Néhány hete tért vissza és vele egyértelműen erősödött a Párducok támadószekciója. A formájára sem lehet panasz, a négy meccséből hármon TD-t jegyzett és 50 yard fölé jutott, egyedül a Philadelphia elit TE védelme ellen nem tudott olyan nagyot alkotni. Na, most ilyen ellenállásra nem kell számítania, ugyanis a Pittsburgh nem különösebben erős a TE-k levédekezésében.

Idén már hat olyan TE volt, aki legalább 50 yardot elért a PIT ellen:

  • Mark Andrews - 50 yard
  • C.J. Uzomah - 54 yard
  • Austin Hooper - 77 yard
  • Maxx Williams - 51 yard
  • O.J. Howard - 72 yard
  • Travis Kelce - 109 yard

Közülük például Andrews és Williams egyáltalán nem tartozik a nevesebb TE-k közé, Olsennél pedig a felsorolt játékosokból egyedül Kelce képvisel más szintet. 

Ehhez képest az Olsenre kínált 47.5-ös line alacsonynak tűnik, ezt a visszatérése óta egyébként is négyből háromszor megugrotta, kivétel csak az említett PHI elleni meccs. 

A statisztika mellett az is az over felé billentheti a mérleg nyelvét, hogy Newtonon a korábbiakhoz képest valamivel nagyobb lesz a nyomás, a PIT blitzelni is szeret, ha pedig gyorsabban kell szabadulni a labdától, akkor jó célpont lehet a TE. 

Pittsburgh Steelers-Carolina Panthers
hatharom.com
Játékos fogadó yardjai - Greg Olsen 47.5 felett
1.80 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 02:15
bet365
megosztom