Nemzetek Ligája

Dzsudzsák visszatérése nem rengette meg az oddsokat

Öt visszatérőt is találunk Marco Rossi legújabb keretében. A magyar válogatott november 15-én Észtországot fogadja.

Az olasz szakember a Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen kijelentette, még mindig dühíti, hogy néhány futballista válogatotthoz méltatlan hozzáállással lépett pályára Észtországban, ahol 3-3-as döntetlent játszott a csapat. Marco Rossi világossá tette, az ő kapitánykodása alatt mostantól kezdve senkitől sem fogad el hasonlót, ellenkező esetben az érintettek nem lehetnek többet a keret tagjai.

Fotó: mlsz.hu

Rossi kifejtette, hihetetlen módon, de már a tallinni találkozó ötödik percében "kiszúrták" segítőjével, hogy vannak, akik nem adnak bele mindent, ez pedig ezen a szinten egyszerűen megengedhetetlen. Hozzátette, "emberek, sportolók vagyunk", így a hiba természetesen belefér, az viszont nem, hogy valaki "ne adja a vérét" a csapatért, különösképpen ha hazája válogatottjáról van szó.

Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban a kapitány elmondta, a szélső rendszeresen edz, külön munkát is végez és játéklehetőséget kap az al-Ittihad Kalba együttesénél, így semmi sem indokolta, hogy ezúttal is kimaradjon a keretből. Hozzátette, amennyiben kezdőként küldi pályára a 31 éves játékost, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot.

"A most visszatérő játékosokkal eddig azért nem számolhattam, mert nem játszottak rendszeresen klubjaikban, és ennek következtében nem voltak csúcsformában – nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. "Mostanra azonban mindegyikük rendszeresen játszik és jó formába került, így ezúttal nem volt akadálya annak, hogy meghívást kapjanak. Fontos kiemelni, hogy mintegy 45 játékost figyelünk állandó jelleggel, nekem pedig az a feladatom, hogy az adott pillanatban a legjobb formában lévőket hívjam meg közülük a keretbe. Akik most lehetőséget kaptak, azoktól alapvető elvárásom, hogy mindent megtegyenek a címeres mezért és a lehető legjobbjukat nyújtva játsszanak az előttünk álló két mérkőzésen".

Rossi úgy fogalmazott, a közelgő Észtország (november 15., Groupama Aréna) és Finnország (november 18., Groupama Aréna) elleni összecsapásokon mindenképpen a hat pont megszerzése a cél, elsősorban azért, hogy visszanyerjék az önbizalmukat a labdarúgók, valamint elnyerjék a szurkolók támogatását.

Egyelőre az észtek elleni meccsre lehet fogadásokat kötni, a fogadóirodáknál a magyar csapat számít favoritnak, hiszen a mieink sikere 1.40-es átlagoddsszal pakolható, míg Észtország győzelme akár 10-szeres haszonnal is kecsegtet.

A bukmékereket nem hatotta meg az odavágón esett hat találat, a gólok számára meghúzott határ ugyanis +/-2.25.

255904
[2710741] 2018-11-15 20:45:00 Magyarország - Észtországx;
MTI/mlsz.hu/hatharom.com