Darts

Papírforma kombival próbálkozunk a nyitónapon

megosztom

Komoly meglepetésnek számítana, ha Michael van Gerwen vagy Gary Anderson már az első nap után búcsúzni kényszerülne.

Vasárnap Dublinban nyolc mérkőzéssel a programban kezdetét veszi a 2018-as World Grand Prix. Rögtön a nyitónapon tábla elé áll a két legnagyobb favorit, Michael van Gerwen és Gary Anderson, de a címvédő Daryl Gurney is érdekelt lesz. 

Bajnokok Ligája, 1. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Jeffrey de Zwaan-Kim Huybrechts 1.66 2.20
20:30 Ron Meulenkamp-Joe Cullen 2.50 1.53
21:00 Darren Webster-Stephen Bunting 1.72 2.10
21:30 Ricky Evans-Raymond van Barneveld 3.00 1.40
22:00 Dave Chisnall-Max Hopp 1.50 2.62
22:30 Daryl Gurney-John Henderson 1.40 3.00
23:00 Michael van Gerwen-Steve Lennon 1.14 5.50
23:30 Gary Anderson-Jonny Clayton 1.28 3.75

A világelső holland nagy reményekkel utazott a múlt héten Brightonba, ahol a gyűjteményének utolsó hiányzó elemét, a Bajnokok Ligája-címet készült elhódítani. Hiába kezdte azonban csodásan a tornát Van Gerwen, az elődöntőben beletört a bicskája Peter Wrightba, így harmadik nekifutásra sem tudta megkaparintani a BL-serleget. 

Nem vagyok elégedett az idei eredményeimmel - különös tekintettel a TV-s eseményekre. Még mindig többet nyerek, mint bárki más, de uralkodni szeretnék. Nem hiszem, hogy napjainkban minden tornát meg lehet nyerni, de ahol nem jön össze, azt kudarcként élem meg. 

- nyilatkozta a világelső holland, illetve hozzátette, hogy a World Grand Prix különleges számára, hiszen ez volt az első nagy PDC-cím, amit sikerült elhódítania. 

A tavalyi szereplésére viszont aligha emlékszik vissza szívesen, hiszen óriási meglepetésre már az első kör után csomagolhatott, miután John Henderson 2-1-re legyőzte. Könnyű ellenfélnek éppen Steve Lennon sem nevezhető, de azért a fiatal írnek még sokat kell fejlődnie. A közönségre viszont számíthat, bár nem lesz egyszerű dolga a kevés nagyszínpadi rutinjával ezt megfelelően kezelni.

Anderson csúcsformában érkezik a World Grand Prix-re

Van Gerwennel ellentétben Andersonnak nem lehet oka a TV-s tornákon nyújtott teljesítményére, hiszen azok után, hogy megnyerte a UK Opent és a World Matchplayt, egy hete begyűjtötte a Bajnokok Ligája trófeát is. Rozsdásan kezdte a tornát, de utána begyújtotta a rakétákat és a kieséses szakaszban esélyt sem adott az ellenfeleinek. Érdekesség, hogy ezeket a versenyeket korábban még nem tudta megnyerni, és ide sorolandó a World Grand Prix is, ahol a 2016-os döntő a legjobb eredménye.

Szeretnék nyerni, mindig is élveztem a játékot Írországban. Nagyon kemény meccsre számítok Jonny Clayton ellen, aki valószínűleg jelenleg a legjobb walesi játékos. Az elmúlt években lenyűgözött, ha a legjobbját hozza, akkor bárkire veszélyes. 

- méltatta ellenfelét a kétszeres világbajnok skót. 

Valóban trükkös meccs lesz ez Andersonnak, de azért komoly meglepetésnek számítana, ha a jelenlegi formájában elhasalna a walesi ellen. Bár kamerák előtt még nem találkoztak, kisebb versenyeken viszont többször is, és az elmúlt két összecsapásukat Gary egyaránt 6-0-lal abszolválta. 

Úgy véljük, hogy Van Gerwen és Anderson is sikerrel veszi az első akadályt. Ha előbbi esetében a 2-0-t húzzuk be és kombizzuk a skót továbbjutásával, akkor 1.92-es oddsot kapunk a   -nél. 

Ami a többi meccset illeti, a címvédő Gurneyre igen rágós falat vár Henderson személyében. Tavaly az elődöntőben találkoztak, és akkor az északír 4-1-re nyert, ám a mostani összecsapásuk szempontjából ez nem annyira mérvadó. Nemcsak azért, mert azóta eltelt egy év, hanem mert Gurney most közel sem mutat olyan formát, mint akkoriban, Hendo pedig a kamerák előtt bármikor képes felszívni magát. Ha Henderson nem is nyer, de egy szettet fog, akkor tétünk 1.57-szeresét nyerhetjük. 

A kiemeltek közül pokoli meccs vár Chisnallra a tehetséges Hopp ellen. Az angol múlt heti formájával nem sok mindenben reménykedhet, ha viszont a jobbik játékát húzza elő, akkor természetesen favoritnak számít. De véleményünk szerint itt erősen benne van a pakliban, hogy borulni fog a papírforma. 

Érdekes lesz látni a mezőny leggyorsabb kezű játékosát, Ricky Evanst. A dupla be- és kiszálló miatt nem tartjuk esélyesnek a rutinos Barneveld ellen, ám a holland klasszis játéka is döcögős 2018-ban, így pénzt nem áldoznánk a győzelmére. 

unibet

Kattints ide, tippelj a WGP-re és nyerj VIP jegyet az Eb-re.

megosztom