Spanyol foci

Ők lehetnek a befutók az 'év lúzere-díjas' Lopetegui utódjaként

Az 52 éves trénernek nem sikerült kimászni a gödörből és hát Pérez elnök nem a türelméről híres.

A Real Madrid az el Clásicón elszenvedett 5-1-es megalázó vereséget követően hivatalosan is bejelentette, hogy megválik Julen Lopetegui vezetőedzőtől. A spanyol taktikus alig négy hónapot töltött a Blancók élén és az utóbbi hetekben már nagyon vékony jégen táncolt. Szép méretesre sikerült az utolsó csepp a pohárban.

Az utolsó edzést hétfő délután vezényelhette. fotó: JulenLopetegui Twitter

Mint az köztudott, Lopetegui napokkal az oroszországi világbajnokság előtt fogadta el a fővárosi csapat megbízását és ezzel óriási botrányt kavart - a szövetség el is távolította a válogatott éléről.

Madridban bár egész jól indult a karrierje, nem sikerült stabilitást hoznia a Zidane távozását követő időszakban. Az utóbbi hetek mélyrepülését a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-győzelem ugyan egy kicsit feledtetni tudta - nem mintha túl fényes játékkal hozták volna a meccset - a Barca elleni zakó azonban zsinórban a harmadik volt a La Ligában, ez pedig megpecsételte a sorsát.
 

Íme a legérdekesebb statisztikákat, amik a bukásához vezettek:
 

  • 1947 - bő 70 éve fordult elő utoljára, hogy 10 kör után nem rendelkezett pozitív gólaránnyal a csapat a La Ligában
     
  • 65 - A Real kapusai, Navas és Courtois, a kapujukra tartó lövések 65 százalékát fogták csak meg
     
  • 14 - Lopetegui mindössze ennyi meccsen vezette a Los Blancos-t. A mutatója egy sovány 6-2-6 volt
     
  • 14 - Ennyi gólt szereztek eddig a bajnokságban, az 1.4-es gólátlag 14 éves negatív csúcs
     
  • 9 - Gareth Bale 11 alkalommal kezdett a 14 meccsből, de Lopetegui 9 alkalommal lecserélte
     

Az 52 éves tréner ijesztő képpel búcsúzott a csapattól az Instagramon, aláírásban köszönetet mondott a Realnak, és remek tapasztalatként jellemezte az elmúlt időszakot – ami olyan rövidre sikeredett, hogy azzal is majdnem negatív rekorder lett a klubnál.

Florentino Pérez klubelnök ideiglenesen a csapat egykori középpályását, Santiago Solarit nevezte ki utódjaként. A 42 éves Solari két éve a Real B-t, azaz a Castillát vezette és a bukik oddsai alapján ő a legesélyesebb az állandó kinevezésre is - ezt jelenleg 1.50 körüli szorzón kínálják a külföldi irodák. A topfavoritok közt van Antonio Conte (3.75) és Mauricio Pochettino (5.00), az underdogok közt pedig ott találjuk Wengert (11.00) és Gutit (21.00) is.

Szerintetek ki lenne a megfelelő választás a világ talán legstresszesebb edzői állására?