Magyar foci

Bevállalod ezt a négyes kötést a Magyar Kupára?

Magyar Kupa-fordulót rendeznek a héten, a tétlapból szemezgetve pedig megpróbáltunk összerakni egy biztosabb kötést.

Kedden egy, szerdán pedig további 31 mérkőzést rendeznek a labdarúgó Magyar Kupában, tét pedig a legjobb 32 csapat közé kerülés. Az idei kiírás értelmében az első osztályú csapatok már az első fordulótól kezdve bekapcsolódtak a küzdelmekbe, ez viszont fogadóként nem biztos, hogy rosszul jön a számunkra.

Fotó: rangado.hu

Persze a Magyar Kupában éppen az a szép, hogy adott esetben egy alacsonyabb osztályú együttes is megtréfálhat egy nagy klubot, azonban most olyan párosításokat próbáltunk kivenni a menüből, ahol motivált élvonalbeli klubok mérkőznek meg többnyire harmadosztályú alakulatokkal.

  • Gyöngyös (NB III) - Kisvárda

Kezdjük a sort a hétvége nagy meglepetés okozó Kisvárdával, amely újoncként a bennmaradásért harcol az NB I-ben. Dajka László csapat a Vidi elleni bravúros X után Gyöngyösre látogat és borítékolható, hogy főleg olyanok játszanak majd, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kapnak. A NB III Keleti csoportjában szenvedő hevesiek ellen azonban így is jobbak lehetnek, hiszen a sajtóban megjelent hírek szerint Gyöngyösön komoly gondok vannak a klub körül,  könnyen lehet, hogy jövőre újra negyedosztályú csapata lesz a városnak. A Kisvárda tavaly kiejtette a Fradit, szóval nem jellemző, hogy dobná a kupát, így első blikkre bevállalhatónak véljük a kettest.

  • Vác (NB II) - Vidi

Bár a nemzetközi porondon szépen teljesít a Vidi, az OTP Bank Ligában nagyon döcög a fehérvári szekér. Nem kérdés, hogy a nemzetközi kupaszereplés jövőre is minimum elvárás a csapattól, ehhez pedig a Magyar Kupa az egyik járható út. Bár a bajnoki cím vélhetően nem lesz meg a Vidinek, a dobogós helyekre simán odaérhet, de egy ekkora büdzsével dolgozó klubnál minimalizálni kell a rizikót, vagyis nem tehetik meg, hogy ne tegyék 100 százalékosan oda magukat a kupában. Tavaly ráadásul épp a Vác fricskázta meg a piros-kékeket, van miért tehát visszavágni. Szerintünk tanultak a játékosok a hétvégi pofonból, szerdán pedig kőkeményen odateszik magukat. A meccset ráadásul a fővárosban, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik, vagyis a váciak még a hazai pálya előnyét sem élvezhetik.

  • Jászberény (NB III) - Honvéd

A harmadik mérkőzésünk szintén semleges pályán kerül megrendezésre, egészen pontosan Kecskeméten. A Jászberény az NB III Keleti csoportjának 2. helyén áll, vagyis szépen menetel egyelőre, de ez a liga nem olyan combos, ráadásul a Honvéd kifejezetten szereti a kupát. A piros-feketéknél szintén cél a nemzetközi kupaszereplés, évek óta ez képezi a klubmodell egyik alapcélkitűzését, éppen ezért nem várunk lazázást Supka Attila csapatától.

  • Dunaújváros (NB III) - PFLA

Végül, de nem utolsó sorban Dunaújvárosba látogatunk, ahol a harmadik ligás hazaiak a Puskás Akadémiát fogadják. A felcsúti alakulat céljairól sem kell különösebben sokat írni, nem azért hozták Magyarország harmadik legértékesebb keretét, hogy az NB I alján kullogjanak, nem titkolt vágy, hogy a tulajdonosok nemzetközi kupaszereplést szeretnének látni a csapattól. Tavaly az MK-fináléval nagyon közel is jártak ehhez Felcsúton, ám akkor nem sikerült összehozni a bravúrt. A bajnokságban nem szárnyal a csapat, de mindenképpen felfelé ívelő formában van a gárda, az előző MK-fordulóban a szintén NB III-as Komáromot egy erős kezdővel verték idegenben 3-1-re. Egy szűk győzelem most is elvárható Benczés Miklós fiaitól.

Ha a négy NB I-es csapat sikerrel veszi a szerdai akadályt és továbbjut, akkor egy 2.43-as szorzójú négyes kötést tudnánk behúzni. Oddsnövelőnek szóba jöhet a Fradi 1.07-es sárvári sikere is, ezzel együtt 2.60-re tornászható fel a szorzó. Két dologra vagyunk még kíváncsiak:

Egyetértetek-e a kombival, ha pedig nem akkor Ti hogyan állítanátok össze a szelvényt?

 

hatharom.com
Gyöngyös - Kisvárda Kisvárda
Vác - Vidi Vidi
Jászberény - Honvéd Honvéd
Dunaújváros - Puskás Akadémia Puskás Akadémia
@2.43
Fogadási határidő: szerda 12:00