Premier League

Mélyrepülésben a City oddsa - ennyire egyértelmű a képlet?

A Guardiola-csapat tavaly oda-vissza verte a Tottenhamet a bajnoki cím felé vezető úton és egyelőre idén sem lassít.

1x2    
Tottenham Döntetlen Manchester City
4.75 4.20 1.72

A Premier League 10. fordulójának zárómeccse igazi csemegének ígérkezik, hiszen rég nem látott szoros küzdelem zajlik az élmezőnyben. A Tottenham egy esetleges győzelemmel megelőzné a Manchester City-t, de persze piszok nehéz feladat vár a londoni csapatra.

Tavalyi két bajnokijukat 7-2-es összesítéssel nyerte a city (4-1, 1-3). fotó: Manchester City official

Pochettino fiai a Bajnokok Ligájában a kiesés szélére sodródtak a múlt héten, miután a PSV otthonában csak 2-2-t játszottak és 3 kör után egy ponttal a kvartett utolsó pozíciójából várják a folytatást. Ez nem feltétlenül lenne akkora gond, mármint ha a fókuszt teljesen a bajnokságra helyezhetnék, hiszen idén az angol élvonal hihetetlenül izgalmasnak és szorosnak ígérkezik, a Liverpool, Chelsea, Arsenal és a Tottenham is harcban áll az élbolyban.

Mindkét együttesnek vannak fontosabb visszatérői. Dele Alli négymeccses kihagyás után léphet pályára a hazaiaknál, Kevin De Bruyne pedig idén először futott ki a gyepre csereként az előző BL-fordulóban, most pedig első kezdésére hajt. Hiányzók ettől függetlenül vannak itt is, ott is, de ettől még bivalyerős kezdőkkel állnak majd fel a felek.

[2782052] 2018-10-29 21:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx

Egy érdekes aspektus is akad a hétfői találkozót illetően. A Wembley-ben vasárnap délután az NFL-keretein belül a Jacksonville Jaguars a Philadelphia Eagles-szel csapott össze és többen aggodalmukat fejezték ki, hogy a pályát sikerül-e majd megfelelő minőségűre javítani a kezdőrúgásra.

Guardiola az alábbiakat mondta ezzel kapcsolatban. "Lesz, ami lesz, biztos vagyok benne, hogy a Tottenham remek pályarendezővel rendelkezik. Bárhogy is alakul, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez." Az idén kialakult szoros versenyhez az alábbiakat fűzte.

Amikor bajnoki címre esélyes csapat ellen játszol, valójában hat pontról van szó, nem igaz? Ezek a párharcok kifejezetten fontosak a végkimenetel szempontjából.

"Az első évemben sok egységet hullajtottunk ezek ellen a gárdák ellen, tavaly azonban csak az Anfielden és az Old Traffordon fogtak meg bennünket, nem véletlenül lett 100 pontunk. A lényeg, hogy minden egyes játékosnak 100 százalékban fókuszáltnak kell lennie, semmi más." - mondta a katalán taktikus.

Lassan tíz éve nem fordult elő a Premier League-ben, hogy egy csapat zsinórban kétszer nyerje el a trófeát - akkor a legendás Sir Alex Fergusonnak sikerült a bravúr a Manchester United élén.

Tények a meccsről

  • A Spurs az utóbbi 15 PL-meccséből 10-et elbukott a City ellen
  • Az utóbbi 28 egymás elleni összecsapásukon csak 2 döntetlen született
  • A Man City az utóbbi 6 idegenbeli meccsén 5 győzelmet és 1 remit jegyez
  • Agüero az első 7 Tottenham elleni meccsén 10-szer volt eredményes, az utóbbi 5 párharcon azonban nem tudott betalálni.

 

[2782052] 2018-10-29 21:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;5

A statokat böngészve szembetűnő, hogy Guardiolák 26 gólt lőttek és mindössze 3-at kaptak az eddigi 9 forduló alatt - ez magában elég demoralizálóan hathat az ellenfelekre nézve. Nem véletlen, hogy az 1.90 körül nyitóodds az égszínkékek győzelmére 1.70 körülire esett vissza, amely nem biztos, hogy elég értéket tartogat.

Elnézve az utóbbi meccseiket, ezt akár a gólokkal lehet érdemes kombinálni, ha például a City megint úgy nyer, hogy a T'ham is betalál 3.10-es szorzót csíphetünk meg. Kisebb intőjel azonban, hogy Agüeróék kétszer is pontokat hullajtottak idegenben (Liverpool, Wolves), bár a négy meccsen így is 8-1-es gólaránnyal bírnak. Vajon sikerül Pochettino fiainak beleköpni a címvédő levesébe?

Ti mire fogadtok a hétfői rangadón?

 

 

 

 

[2782052] 2018-10-29 21:00:00 Tottenham Hotspur - Manchester Cityx;
267610