Bundesliga

Mire mennek Dárdaiék a szárnyaló Darazsak fészkében?

  • gb1
megosztom

A szombati menü egyik legjobb meccsén a Hertha a listavezető Dortmund otthonában próbál majd újabb pontokat kicsikarni.

Komoly felsőházi rangadóra kerül sor kora délután a Signal Iduna Parkban, ahol az idei szezon egyik meglepetéscsapata, a jelenleg hatodik Hertha BSC a veretlen BVB vendégeként lép pályára.

1x2    
Borussia Dortmund Döntetlen Hertha Berlin
1.50 4.33 6.50

Dárdai Pál csapatát a vendéglátóhoz hasonlóan nagyon nehéz idén elcsípni, hiszen mindössze egyszer hasaltak el – a Werder otthon 3-1-re nyert ellenük – és jelenlegi 15 egységük hattal több, mint amennyivel tavaly ilyenkor büszkélkedhettek. A szalagcímet világszerte ellopták, amikor is szeptember végén a Bayernt 2-0-ra tudták verni, bár azóta kicsit visszavettek a sebességből és a gyengélkedő Mainz otthonában 0-0-t, a Freiburggal pedig 1-1-et játszottak. Utóbbihoz érdemes hozzátenni, hogy Cristian Streich csapata tényleg nagyon magára talált – a Freiburg elleni remi bőven felértékelődött látva, hogy pénteken Petersenék 3-1-re verték a jelenleg második Gladbachot.

Hertha Berlin#ger-hertha_berlin#5
Borussia Dortmund#germany-borussia_dortmund#5

Ami biztos, hogy a szezon eddigi legnehezebb meccse vár a Dárdai-legénységre, de honfitársunk nem hagyja, hogy a nyomás felülkerekedjen a jókedven és a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az alábbi kis viccelődéssel nevettette meg a média munkatársait. Az egyik újságíró megkérdezte, hogy mit szól Dárdai a Dortmund kiütéses, 4-0-s BL-sikeréhez az Atlético ellen. A magyar taktikus meghökkentő választ adott:

Moziban voltam a feleségemmel, így nem igazán tudom értékelni azt a meccset.

Miután kitört a nevetés, Dárdai rátett egy lapáttal. "A film címe az volt: Hogyan lehet megverni a Dortmundot?"

Viccet félretéve, Dárdai szerencséjére két stabil kezdő-bekkje visszatért sérülésből (Rekik, Stark) és Darida is ismét kicsattanó egészségnek örvend, további opciót szolgáltatva a középpályán. Sok hiányzója a fekete-sárgáknak sincs, bár Akanji és Alcácer játéka is kérdéses, Schmelzer és Toljan pedig biztosan nem lép pályára.

[2803769] 2018-10-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx

A Dortmundot nem zökkentette ki jó formájából az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája meccs, amelyet sima 4-0-lal hozott le a csapat. A BL-ben 3/3 győzelemmel, a bajnokságban pedig 7-2-0-s mutatóval álló Darazsaknak - minden idők legjobb szezonrajtját sikerült produkálniuk Lucien Favre irányítása alatt.

A BVB az idei szezonban mind a hat párharcát megnyerte a Signal Iduna Parkban, összesen 25 gólt termelve (4.2-es átlag).

Az utóbbi bő két hónapban szépen körvonalazódott, hogy ez a csapat sokra lesz még hivatott, bár az is biztos, hogy a Manchester City, Real Madrid és társai hamarosan kopogtatnak majd az ifjú tehetségek megszerzésének okán és lehet szétkapkodják az egységgé forrott keretet.

Tavaly a Signal Idunában 2-0-ra kikapott a Hertha a bajnokságban. fotó: bvb.de

Tények a meccsről

  • A Dortmund az utóbbi 4 hazai meccsén minimum 4 gólt vágott a bajnokságban
  • A Dortmund utóbbi 7 hazai meccsén egyaránt over 2.5 született
  • A Darazsak utóbbi 9 hazai meccsükből 8-at behúztak
  • A két csapat legutóbbi 4 meccsén egyaránt maximum 2 találat esett
  • Minden sorozatot figyelembe véve a Dortmund 5 meccse veretlen a Hertha ellen.
[2803769] 2018-10-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx;5

Amiben bízhatnak Dárdaiék, hogy a Dortmund eddigi négy meccséből három alkalommal nem tudta kapott gól nélkül lehozni a hazai meccseit (75%), így a remek támadópotenciált mutató berliniek jók lehetnek egy-két gólra. A pontszerzéshez ellenben hatalmas bravúrra lenne szükség a liga legtöbb gólt lövő, keretmélységben jóval erősebb és persze a bajnokságot veretlenül vezető Dortmund ellen, így az alábbi tippet érezzük reális forgatókönyvnek.

Borussia Dortmund - Hertha Berlin
hatharom.com
Dortmund nyer + mindkét csapat szerez gólt
 @2.75   
Fogadási határidő: 15:30
[2803769] 2018-10-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx;
268479

 

megosztom