Darts

Pofás pénzért cserébe juttatjuk Suljovicot az elődöntőbe

  • Cesc18
megosztom

Újabb major torna veszi kezdetét, a sógorok klassziséval pedig ismételten számolni kell.

Csütörtök este Dortmundban elrajtol a 11. ízben megrendezésre kerülő Európa-bajnokság. A versenyen az a 32 játékos vehet részt, akik a legtöbb pénzt gyűjtötték a 13 European Tour viadalon. Kimagaslóan a legtöbbet vághatta zsebre Michael van Gerwen, míg a holland mögött a második helyen az osztrák Mensur Suljovic végzett, így ők ketten a torna két legmagasabban kiemelt játékosa. 

Suljovic 2016-ban a döntőig menetelt az Eb-n. - Fotó: PDC

Van Gerwen ezzel most nem járt a legjobban, hiszen már a negyeddöntőben összefuthat az utóbbi időben csodás formába lendülő Peter Wrighttal. Suljovic viszont nem panaszkodhat, ugyanis az elődöntőig igazán nagy névvel nem találkozhat. 

Az osztrák a spanyol Cristo Reyesszel néz majd elsőként farkasszemet, aki ugyan nem rossz képességű dartsos, de Suljovic az elmúlt három meccsüket fogta ellene és ennek megfelelően 1.25 körüli favoritnak számít. Utána Darren Webster vagy Stephen Bunting már rágósabb falatnak ígérkezik, azonban mindkét játékos ellen kitűnő statisztikával bír az osztrák. Az elődöntőért a Max Hopp, William O'Connor, Jonny Clayton, James Wilson négyesből kap majd ellenfelet. Bárki is jöjjön szembe, szinte biztosan a sógorok klasszisa lesz az esélyesebb. 

Ez egy nagyon kedvező sorsolás Suljovicnak, aki egyébként is borzasztó kiegyensúlyozott idén a major versenyeken: a The Mastersen, a Bajnokok Ligájában és legutóbb a World Grand Prix-n is elődöntőbe jutott, míg a nyári World Matchplayen a döntőig menetelt. 

Suljovicnak az Európa-bajnokság is a szívéhez nőtt, hiszen 2016-ban ezen a versenyen játszotta az első nagyszínpados fináléját. Idén is számolni kell vele, nem csak azért, mert kamerák előtt egyre magabiztosabb, hanem mert az új dortmundi helyszín is nagyon kedvező a számára. Nagyon szeret Németországban játszani, ahol komoly szurkolótábora van. Emlékezhetünk, hogy a Premier League-ben is a berlini fordulóban tudta talán a legjobb játékát nyújtani. 

Egy szó, mint száz, Suljovictól minimum elődöntőt várunk, amire a torna főszponzoránál, az   -nél 2.20-as oddson lehet fogadni. Bár a matek könnyen kijöhet úgy, hogy nagyobb oddsot kapunk, ha végig nyeretjük az elődöntőig, ám az is előfordulhat, hogy alacsonyabbra jön ki, ha például meglepetésre O'Connor jut be a negyeddöntőbe. 

Európa-bajnokság
hatharom.com
3. negyed nyertese - Mensur Suljovic
2.20 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 20:00
unibet

 

megosztom