Szerencsejáték-ipar

Egyre többen támogatják a sportfogadás legalizálását

megosztom

Az Amerika Egyesült Államokban egyre többen gondolják úgy, hogy jó ötlet a sportfogadás teljes legalizációja.

A Karolinai Egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy az amerikai állampolgárok közül egyre többen támogatnák, hogy az ország teljes területén legalizálják a sportfogadást.

Azok, akik azt mondták, hogy a profi sportokra való fogadásnak legálisnak kellene válnia, azok 21 százalékkal voltak többen, mint akik helytelenítették ezt a felvetést, a határozott véleménnyel rendelkező válaszok 47-26 arányban szerepeltek az igenek javára.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a férfi és a női válaszadók között komoly eltérések voltak, de inkább anyagi helyzet és életkor szerint, nem pedig politikai nézetek alapján.

A megkérdezett férfiak (57%) jóval pozitívabban álltak hozzá a kérdéshez, mint női társaik (38%), de például a 75 év felettiek körében már csak 28 százalék támogatta az ötletet. (Ez valahol azért érthető, hiszen a 50-es, 60-as és 70-es években a sportfogadás rendkívül piszkos üzletként működött az Egyesült Államokban, mivel javarészt az olasz maffia uralta a piacot).

A 18 és 24 közötti állampolgárok (férfiak és nők) körében 57 százalékos a támogatottság, míg a keresetek alapján a háztartásonként 120 000 dollár feletti jövedelemmel rendelkezők körében lenne népszerűbb a legalizálás.

Tekintve, hogy Amerika a lobbi őshazája, természetesen politikai nézetek alapján is elkészítették a mérleget. Érdekesség, hogy mind a republikánusok, mind a demokraták körében közel azonos a támogatottsága a sportfogadás törvényessége tételének, előbbiek körében 50, utóbbiaknál 48 százalékot hozott ki a kutatás.

Néhány állam kivételével az Egyesült Államokban a '60-as évek óta tiltott a sportfogadás. A törvényt akkor azért hozták létre, hogy ezzel is gátat szabjanak a pénzmosásnak és a szervezett bűnözésnek.

Ez a megszorítás azonban úgy tűnik, a végéhez közeledik, ugyanis idén májusban az amerikai Legfelsőbb Bíróság precedensértékű ítéletet hozott New Jersey állam ügyében.

 

sbcamericas.com
megosztom