Bundesliga

Szép szorzón nyeretjük a Frankfurtot

megosztom

A remekelő Eintracht az újonc Düsseldorfot fogadja - Rebic hiányában is három pont van kilátásban.

A válogatott szünet után pénteken folytatódnak a német élvonal küzdelmei és a nyitómeccsen a Frankfurt az újonc Düsseldorf csapatát fogadja a Commerzbank Arenában.

1x2     
Eintracht Frankfurt Döntetlen Fortuna Düsseldorf
1.70 3.80 5.00

Mindkét együttesnek volt mit ünnepelnie a tavalyi kiírásban, hiszen a vendégek megnyerték a Bundesliga 2-t és így feljutottak az első osztályba, míg a Frankfurt 30 év után emelhette magasba ismét a Német Kupa-trófeáját. A 2011/12-es szezonban is együtt örömködtek, hiszen akkor egyszerre harcolták ki a visszajutást a Bundesligába.

fotó: Bundesliga Official
A Frankfurtnak kellett egy kis idő, hogy a Bayern Münchenbe távozott Niko Kovac után átálljanak Adi Hütter rendszerére. Az utóbbi időben azonban már kezd magára találni a gárda, az EL-ben idegenben verték a Marseille-t, majd otthon a Laziót és a bajnokságban is zsinórban két győzelemről érkeznek.

A Hannover, majd a Hoffenheim legyőzése által már a tabella hetedik helyén tanyáznak, de ahogy mesterük fogalmazott, fókuszáltnak kell maradniuk a kemény munkát illetően. "Az nem újdonság, hogy minden kezdet nehéz. Nyáron sokáig nem tudott együtt edzeni a csapat, aztán az eredmények nem feleltek meg az elvárásoknak, így a kritikusok kereszttüzébe kerültünk. 

A legfontosabb, hogy hittünk abban amit csinálunk és sikerült jóra fordítani a dolgokat. A csapat sikerre éhes, de élesnek kell maradnunk és fókuszáltnak a kemény munkát illetően.

- mondta Hütter, aki pénteki ellenfelüket kapcsolatban a következőket tette hozzá. "A Düsseldorf taktikailag egy rendkívül rugalmas csapat. Kellemetlen ellenük játszani, mivel nagyon kompakt focit játszanak, van egy jó csatárjuk (Ducksch) és jók a rögzített helyzetekből is." - zárta mondandóját a taktikus.

Hiányzók tekintetében mindkét oldalon vannak fontosabb kihagyók, a hazaiak talizmánja, a horvátokkal vb-ezüstérmet begyűjtött Rebic eltiltás miatt, Chandler és Calcedo sérülés miatt nem játszhat. A vendégeknél az egykori bayernes Contetno, Hoffmann, Wolf és Fink van eltávon.

[2803762] 2018-10-19 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorfx

Nos az utóbbi hetek nem éppen úgy sikerültek, ahogy Düsseldorfban tervezték. A stabil szezonstart után - mindössze egy vereség négy meccsen - kissé leült a csapat és Friedhelm Funkel fiai zsinórban három zakónak köszönhetően a kiesési zónába sodródtak. A szétesett csapatot a szintén újonc Nürnberg is 3-0-ra verte és idegenben eddig három meccsen mindössze egy találat jött össze nekik.

Egymás elleni statisztikájukban komoly Frankfurt fölény mutatkozik, összesen 44-szer néztek farkasszemet és ebből 22-szer nyertek a Sasok valamint 12 pontosztozkodás volt.

Mindent összevetve a bukik mintha kicsit túlárazták volna a Frankfurtot, hiszen amilyen komoly skalpokat begyűjtöttek, ahhoz képest a Düsseldorf nem okozhatna nekik gondot.

 

  •  Frankfurt nyer @1.70   

 

[2803762] 2018-10-19 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorfx;
268479
megosztom