NFL

A Minnesota zsenije veszélyezteti Megatron rekordját?

megosztom

Adam Thielent idén még egyetlen védelem sem tudta megállítani, vajon a Minnesota 19-ese lesz idén a legeredményesebb elkapó a ligában?

Csak szuperlatívuszokban lehet Adam Thielen idei teljesítményéről beszélni. A ligában ötödik évét taposó elkapó úgy kezdte a szezont, ahogyan a Super Bowl-érában még soha senki.

A Minnesota 19-ese bohócot csinál a védelmekből. - Fotó: NFL

A Minnesota klasszisa a hétvégén a 11 elkapásából összehozott 123 yardjával segítette csapatát a győzelemhez az Arizona ellen. Thielennek ez volt idén a hatodik olyan meccse, amikor 100+ yard került a neve mellé, ezzel pedig a Super Bowl-érában rekordot döntött. 
 

  • Thielen idén már 712 elkapott yardnál jár, amivel hat játékhetet követően a legeredményesebb a ligában.
     
  • 58 sikeres elkapás fűződik a nevéhez, ami szintén a legtöbb a ligában és ami szintén rekord a szezon első hat meccsén - a sorban utána a Philadelphia TE-je, Zach Ertz következik 48 elkapással. 
     
  • Amennyiben Thielen vasárnap a New York Jets ellen is eléri a 100 yardot, akkor beállítja Charley Hennigan rekordját, aki még 1961-ben a Houston Oilers színeiben tudott a szezon első hét meccsén 100 yard fölé jutni. 


Érdekes kérdés, hogy melyik lesz az első védelem, aki limitálni tudja a Vikings zsenijét, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy tökéletes az összhang Thielen és a dollár milliókért Washingtonból Minnesotába csábított Kirk Cousins között. 

Amikor elindul megfutni az útvonalát, élmény őt nézni. Hihetetlen, mennyire sokoldalú és hiába kezdi ugyanúgy az útvonalait, a végén ráteszi a fűszert, ezért is van állandóan szabadon.

- nyilatkozta George Iloka, a csapat egyik védője. 

Kíváncsian várjuk, hogy a hétvégén a Jets ellen milyen line-nal rukkolnak elő a bukmékerek a Minnesota 19-esére. Csak reménykedni tudunk benne, hogy elkövetik ugyanazt a hibát, mint legutóbb az Arizona ellen, amikor is 100 yard alá lőtték be.

Az lenne ugyanis a papírforma, ha folytatódna a csodás sorozata, hiszen a New York-i secondary a liga gyengébb egységei közé tartozik, különösen, ami a slot elkapók levédekezését illeti. 
Most Regular Season Receiving Yards    
Adam Thielen Julio Jones DeAndre Hopkins
3.75 3.75 6.00

Ami fogadás szempontjából még érdekes lehet, hogy vajon Thielen lesz-e a szezon legeredményesebb elkapója. Jelenleg az atlantai Julio Jonesszal és a houstoni DeAndre Hopkinsszal van nagy versenyben. Nyilván ezt a formát az egész alapszakasz alatt fenntartani pokolian nehéz lesz, de amennyiben sikerül, akkor szinte biztosan neki lesz a legtöbb elkapott yardja, sőt, felmerül a kérdés, hogy vajon megdönti-e Calvin Johnson rekordját, aki 2012-ben 1964 yardig jutott. 

Szerinted veszélyben van a legendás elkapó majd' 2000 yardos csúcsa?
megosztom