Tenisz

Ideje veretni a bombaformában ütő ukrán szöszit?

  • Cesc18
megosztom

Dayana Yastremska nagyon elkapta a fonalat, de a keddi 3 órás meccse után aligha lesz friss a szerdai fellépésén.

A 18 éves Dayana Yastremska a múlt héten Hongkongban ellenállhatatlanul teniszezett és kaparintotta meg az első WTA-trófeáját. Három top 100-as játékost vert szettveszteség nélkül, köztük a döntőben azt a Qiang Wangot, aki jelenleg az egyik legjobb formában ütő játékos a női mezőnyben.

Dayana Yastremska múlt héten első WTA tornagyőzelmét aratta. - Fotó: WTA

Az ukrán tini nem sok időt adott magának az ünneplésre, ugyanis a hongkongi döntőt követően repülőre ült és Luxembourgba repült, ahol már kedden jelenése volt. A fórumban ment a tanakodás, hogy érdemes lehet ellene fogadni, hiszen egyrészről aligha friss, másrészről egy tornagyőzelem után soha nem könnyű rögtön egy másik tornán bizonyítani, főleg, ha az az első nagy sikered volt. Nem is járt messze Yastremska, hogy elhasaljon a szerencsés vesztesként főtáblára került Varvara Lepchenko ellen. Bár jól kezdett az ukrán, de a második szettben hiába volt 6 (!) meccslabdája is, egyiket sem tudta kihasználni, a döntő szettben pedig már neki kellett 2-5-ről kapaszkodnia, majd meccslabdákat hárítania. 

Végül 3 óra 6 perc játék után döntő szett tie-breakben tudta kiharcolni a továbbjutást.

Nyilván egy ilyen heroikus győzelem még több önbizalmat ad a folytatásra az ukránnak, de egyben sokat ki is vehetett belőle. Valamikor szerda hajnalban kerülhetett ágyba, a mai napon pedig újra játszania kell. Méghozzá a 2. kiemelt Garbine Muguruza ellen, aki bár finoman szólva sem örvend csúcsformának, ám szeretné jól zárni a szezont. 

Muguruza harmad annyit töltött a pályán kedden, mint Yastremska, miután 6-4, 6-4-re verte Stefanie Vogele-t. A spanyol lánynak 31 nyerő mellé csak 8 ki nem kényszerített hibája volt, az adogatása pedig különösen jól működött, hiszen az elsők után 91%-ban, míg a második szervák után 80%-ban nyerte a pontokat. 

Fogadás a győztesre    
Dayana Yastremska Garbine Muguruza
3.71 1.32

Az önbizalomtól duzzadó ukrán lány azért vélhetően komolyabb ellenállítást tanúsít majd, mint Vogele, azonban egy újabb hosszú meccs biztosan nem neki kedvez, illetve nagy kérdés, hogy mennyire ízlik majd Yastremskának a Muguruza-féle erőtenisz. 

Mi inkább a spanyol lány felé húzunk, viszont 1.30-ért nem tűnik jó befektetésnek, a -4-es hendikep Muguruzára már sokkal tetszetősebb, hiszen ez akár egy döntő szettes meccsen is lejöhet még, ha a harmadikra nagyon kipukkad az ukrán.

Dayana Yastremska-Garbine Muguruza
hatharom.com
Game hendikep - Muguruza -4
1.70 @    
Fogadási határidő: 18:00
megosztom