Felkészülés

A holland fiatalok megállíthatják Brüsszelt

  • varin
megosztom

Hollandia a verhetetlennek tűnő Belgiumhoz látogat, az esélyek pedig egyáltalán nem egyoldalúak.

   
Belgium Döntetlen Hollandia
1.75 4.10 4.75

Utolsó 22 mérkőzéséből csak 3-szor nem tudott nyerni a belga válogatott, ráadásul a hollandok ellen is remek szériában vannak a Vörös Ördögök. Ám most egy óriási sikerből érkező ellenfél vár Lukakuékra, akiknél azért erőteljesen kérdéses lehet a motiváció. Vajon képes lesz meglepetésre az Oranje vagy minden marad a régiben?

Természetesen még korai lenne ítéletet mondani a holland generációváltás sikeressége mellett, mindenesetre vannak bőségesen biztató jelek. Ronald Koeman irányításával a csapat legyőzte Portugáliát és legutóbb 3-0-ra döngölte a földbe a németeket, így talán még az is megbocsátható eredmény volt, hogy előtte a világbajnok franciák ellen vereséget szenvedtek Cilessenék. Az elmúlt évek kudarcai után azonban úgy tűnik, egy igazán fiatalos és szerethető válogatott épül Hollandiában, amely sokra hivatott. 

[2740318] 2018-10-16 20:45:00 Belgium - Hollandiax

"Hogy vajon visszatértünk-e, azt még korai lenne megjósolni. Most azt tartjuk fókuszban, hogy kijussunk az Eb-re. Csak ha ez sikerül, akkor leszünk elégedettek. 

A világ legjobb válogatottja ellen játszunk kedden este, egy olyan csapat ellen, amelynek tagjai tökéletesen ismerik egymást és évek óta ugyanabban a rendszerben nagyon eredményesek tudnak lenni. Nagyon szeretnénk nyerni és ha nem követjük el azokat a hibákat, amelyeket a franciák és a németek ellen elkövettünk, erre lehet is esélyünk" - nyilatkozta Koeman.

A szövetségi kapitány várhatóan ismét szerepet ad olyan fiataloknak, mint a 21 éves Bergwijn, a 21 éves Frenkie de Jong, a 19 éves Matthijs de Ligt és a 22 éves Denzel Dumfries.

Fotó: Sportskeeda

A belgáknál sok újdonságról nem lehet beszámolni, a múlt héten megsérült Thomas Vermaelent Dedrych Boyata pótolhatja a védelem balján, míg Carrascót várhatóan Chadli válthatja fel.

A legnagyobb kérdés talán az, hogy mennyire akar megszakadni ezen a meccsen egy Lukaku vagy Hazard, akik hétvégén éppen egymás ellen meccselnek, esetleg egy Witsel vagy Alderweireld.

Simán benne van a pakliban, hogy Martínez pihentetni fog, a hírek szerint Courtois, Meunier, Witsel és Lukaku is kimaradhat, így pedig olyan perememberek, mint Mignolet, Mechele, Kabasele, Denayer, Praet vagy Batshuayi, a kezdőben találhatják magukat.

Ha ez így lesz, nem csak két fiatal, de két motivált csapat találkozhat egymással Brüsszelben. Látva pedig a két csapat tartalékosabb hátsó sorát, elég egyértelmű, hogy a gólokban lehet megtalálni az értéket, annak ellenére is, hogy ez csupán egy barátságos mérkőzés.

hatharom.com
2.5 gól felett és BTS
bet365 @1.95
[2740318] 2018-10-16 20:45:00 Belgium - Hollandiax;
megosztom