Nemzetek Ligája

Rossi 3-4 helyen változtat, így látnak minket az észtek

megosztom

Hétfő este Észtország ellen folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány több helyen is változtathat.

Fotó: mlsz.hu

Három forduló után három pontja van a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában, így a csoportgyőzelem megszerzésére már nem sok esélye maradt. Számolgatni még persze lehet, az észteket biztosan oda-vissza le kell győznünk, hogy legyen tétje majd a novemberi fordulóknak.

A görögök elleni meccsen a mutatott játék alapján nem érdemeltünk vereséget, mégis nulla ponttal távoztunk Athénból, Tallinból viszont már három ponttal a zsákban jönne haza a szövetségi kapitány.

"Szeretnénk jól futballozni és eredményesek lenni Tallinnban” – kezdte Marco Rossi. "Ugyanúgy tekintünk erre a mérkőzésre is, mint a korábbiakra. Szeretnénk jó eredményt elérni, és megmutatni, hogy ismét sikerült előrelépnünk. Az eddigiekben meccsről meccsre fejlődtünk, minden mérkőzésünkön láttam az előrelépést a csapatjátékban. Még csak tizennégy napot töltöttünk együtt, ennek ellenére nagyon sok előrelépés történt taktikai szempontból a játékunkban. Pontszámban sajnos nem tartunk ott, ahol szerettünk volna, ezért szeretnénk most ebben is javítani – fogalmazott Marco Rossi. – "Tiszteljük az észt válogatottat, tudjuk jól, hogy mik az erősségei. Ellenfelünket jó játékosok alkotják, az észt csapat nem érdemelte meg, hogy minden pontot elveszítsen, hiszen a görögöknek és a finneknek is nagyon nehéz dolguk volt ellenük. Arra számítunk, hogy nekünk is meg kell küzdenünk a jó eredmény eléréséhez. Alázatosan kell játszanunk, azon leszünk, hogy megnyerjük a találkozót".

Az észtek elleni kezdőcsapat a regenerációtól is függ, a legjobb állapotban lévő labdarúgókat fogom jelölni az együttesbe. Várhatóan három-négy poszton lesz változás az athéni kezdőcsapathoz képest.

Az észtek papíron kötelező nyerni, hiszen a baltiak még pontot és gólt sem szereztek az NL-ben, ugyanakkor mind a három találkozójukat csupán 1-0-ra bukták el, pénteken a finnek csak a 91. percben vitték be a döntő találatot.

Martin Reim szövetségi kapitány éppen emiatt nagyon bízik a pontszerzésben hétfő este, ugyanakkor pressziót nem akar a játékosai vállára helyezni. „Nem érzek nyomást – nyilatkozta a vasárnapi sajtótájékoztatón. "Nem úgy jöttek ugyan össze eddig a dolgok, ahogy reméltük, de minden egy varázsütésre megváltozhat, bízom benne, hogy tudunk javítani.”

És hogy kit tartanak a legveszélyesebb magyarnak az észtek? „Ellenfelünk elsősorban csapatként nagyon erős. Nincsenek ugyan világklasszis játékosai, de többen is magas színvonalat képviselnek, közülük kiemelném a Bundesligában szereplő Sallai Rolandot, aki nagyon tehetséges, őt tekintjük a magyar együttes legveszélyesebb játékosának.”

A fogadóirodák szerint a meccs esélyese a magyar válogatott, jelenleg 1.90 körül lehet fogadni a mieinkre, szemben az észtek közel ötszörös szorzójával. Utoljára 2012-ben vb-selejtezős meccsen jártunk Tallinban, akkor Hajnal Tamás góljával 1-0-s győzelemmel tértünk haza.

1x2     
Észtország Döntetlen Magyarország
4.75 3.40 1.90
Ti mit tippeltek a meccsre és hogyan állítanátok össze a kezdőcsapatot?

 

 

 

255904
[2710739] 2018-10-15 20:45:00 Észtország - Magyarországx;
megosztom