Átigazolás

Higuaín, Jorginho meg a 'noname' lengyel - eddig ők a legjobb igazolások

megosztom

Bár még csak szűk két hónap ment le az európai klubfoci szezonból, néhány játékos esetében már látható, hogy kiváló üzletet csináltak vele új klubjaik.

Fotó: youtube.com 

  • Paco Álcacer

Paco Alcacer mindenképpen ráfért erre a listára, hiszen a Barcelonától Dortumndba kölcsönbe kerülő 25 éves támadó 4 meccs alatt összesen 81 percet pályán töltve már hat gólt szerzett a Bundesligában. A spanyol támadó saját bevallása szerint nagyon élvezi az új helyzetet és egyelőre az sem zavarja, hogy a percek számát illetően túlságosan nem ugrott nagyot barcelonai időszakához képest. Nyilván ez a jövőben változni fog, a Borussia játéka pedig nagyon fekszik neki, így a szezon egyik legjobb igazolása is lehet.

 

  • Axel Witsel

Ha már Dortmund, akkor Axel Witselt is ki kell emelni. A belga válogatott középpályás a Zenitben töltött évek után Nyugat helyett Keletet választotta, de végül nyáron jobb belátásra tért és visszatért a topfutball keringésébe. Witsel ugyan soha nem játszott korábban az öt topliga egyikében sem, ám igazolja egyelőre képességeit, a hét német bajnokin hatszor volt kezdő és komoly szerepe van abban, hogy a BvB-nek ennyire jól megy mostanában a szekere.

 

  • Gonzalo Higuaín

A Milanért szorítók biztosan nem vették jó néven, amikor a klub kölcsönadta a Sevillának a portugál André Silvát, viszont Higuaín megszerzésének hírére alighanem a legtöbben csettintetek egyet - még akkor is, ha a nagy rivális Juventust erősítette is korábban. Higuaín nehezen lendült bele, de egyre többet segít csapatának, minden sorozatot figyelembe véve hét fellépésén már hat gólnál jár. Ha így folytatja, a Milan legjobb játékosa lehet a szezonban.

 

  • Jorginho

Maurizio Sarri értheti a szakmáját, hiszen amellett, hogy gatyába rázta a Chelsea-t, magával vitte a Napoliból Jorginhót is, aki egyelőre minden várakozást felülmúl. A brazil-olasz karmester meccsenként több, mint 100 passzal tolja a londoniak szekerét, egyérintős megoldásai pedig élményszámba mennek. A passzmesterért kiadott 57 millió euró a mai viszonyokat és a játékos produkcióját elnézve aprópénznek számít.

 

  • Joao Cancelo

A Juventus ugyan Cristiano Ronaldo megszerzésével dobott nagyot, egy másik portugál válogatott leigazolása is telitalálatnak bizonyult. Sőt. A tavalyi évet az Internél kölcsönben töltő, de valójában a Valenciához tartozó jobb hátvéd hét bajnokin hatszor volt kezdő, vagyis gyorsan beverekedte magát az Öreg Hölgy hátsó sorába. Cancelo még csak 24 éves, az eddigiek alapján a 40 milliós vételár kifizetődő lehet a Juvénak .

 

  • Krzysztof Piatek

Ha elsőre netán nem ugrana be a lengyel csatár neve, nem kell megijedni, hiszen a 23 éves játékos eddig a lengyel élvonalban bontogatta szárnyait. Tavaly 21 gólt lőtt a Cracovia Krakkó csapatában, így felfigyeltek rá a Genoa képviselői, majd gyorsan le is szurkoltak a lengyel klubnak 4,5 millió eurót. Piatek piaci értéke ekkor 900 ezer euró körül mocorgott...

Az olaszok igazi kincsre leltek, hiszen Piatek gyorsan megtalálta a számításait, hét bajnokin volt kezdő és már 9 gólnál jár, amivel vezeti a Serie A góllövőlistáját. Azért ahol Icardik, Higuaínok, Insignék és Cristiano Ronaldók is szórják a gólokat, ez nem kis tett. Piateket a fogadóirodák is kezdik egyre komolyabban venni, a   -nél kereken ötszörös pénzt fizetne, ha a lengyel nyerné az olasz aranycipőt, a témának pedig egy külön cikket is szenteltünk. 

 

  • André Silva

A portugál támadóról már ejtettünk szót korábban, ő ugye a Milantól került Sevillába kölcsönbe, egy 35 millió eurós vételi opcióval. Könnyen lehet, hogy marad majd az Ibéria-félszigeten, hiszen az andalúzoknál újra megtalálta a góllövő csukáját, nyolc bajnokin hét gólnál jár, csak összehasonlításképpen a Milanban összesen rúgott két bajnoki gólt egy szezon alatt.

A 22 éves csatár gólkirályi címében óriási lehetőség lapul, hiszen a bet365-nél 17-szeres pénzt fizet ez az opció, egy kis aprót simán megérhet.

 

Te kiket hiányolsz a listáról?

 

goal.com
megosztom