Darts

Még négy rangos verseny a világbajnokságig! - darts-naptár

  • Cesc18
megosztom

Íme, ezek a PDC major tornák várnak ránk októberben, novemberben és decemberben.

Hagyományosan az ősz beköszöntével a rangos dartsversenyek száma is megszaporodik. A sort a viszonylag új keletű Champions League of Darts nyitotta, ami Gary Anderson sikerét hozta, míg a második fontos állomáson, az éppen egy hete véget ért World Grand Prix-n a világelső Michael van Gerwen diadalmaskodott. A darts-maraton java azonban még csak most következik. 

Október 25-én új helyszínen, a dortmundi Westfalenhallenben kerül megrendezésre az Európa-bajnokság, ahol a holland klasszis négy éve tartó dominanciáját próbálják majd megtörni. Ami biztos, hogy Van Gerwen legnagyobb kihívói között nem lesz ott Anderson, ugyanis ezen a tornán a European Touron legjobban szereplő 32 játékosa vehet részt, és mivel a skót ezeken a tornákon nem tette tiszteletét, így értelemszerűen kvalifikálni sem tudta magát. Anderson hiányában a BL-ben és WGP-n is döntőt játszó Peter Wright a második számú favorit (7.50) a torna főszponzoránál, az   -nél.  

Az Eb után néhány nappal Bécsben elrajtol a World Series of Darts Finals, ahol a profi mezőny krémje mellett olyan tehetségnek jutnak majd főszerephez, mint Dimitri van den Bergh és Corey Cadby. Itt is egyébként Van Gerwen számít a címvédőnek, sőt, amióta életre hívták ezt a versenyt csak a holland emelhette magasba a trófeát. 

Novemberre fordulva a második hétvégére lesz érdemes fókuszálni, amikor is az ősz egyik legjobban várt versenye, a Grand Slam of Darts veszi kezdetét. Igazi csemege ez a darts-szerelmeseinek, hiszen a PDC sztárjai mellett a másik szervezet, a BDO legjobbjai is megmutatják tudásukat a nagyérdeműnek. Ráadásul csoportküzdelmekkel indul a harc, ami mindig plusz izgalmat szolgáltat. A mezőny célja itt is a világelső holland trónról való letaszítása lehet, hiszen "Mighty Mike" az elmúlt három kiírásban nem talált legyőzőre, méghozzá úgy, hogy még a csoportban sem tudtak fogást találni rajta, vagyis 21 meccses győzelmi szériát számlál.

Wolverhampton után Minehead felé veszik majd az irányt, ahol a Players Championship Finals zárja az őszi versenyek sorát. A torna érdekessége, hogy itt 64 fő alkotja majd a főtáblát, tehát olyan játékosokkal is találkozhatunk majd, akik korábban az év során nem sokszor kerültek képernyőre. 

A PCF után bő két hét "pihenő" vár a mezőnyre, majd december 13-án kezdetét veszi az év legpatinásabb viadala, a PDC-világbajnokság.
 

  • Október 25-28. - Európa-bajnokság
  • November 2-4. - World Series of Darts Finals
  • November 10-18. - Grand Slam of Darts
  • November 23-25. - Players Championship Finals
  • December 13 - január 1. - PDC-világbajnokság


A hatharom.com-on természetesen kiemelt figyelmet szentelünk majd ezeknek a versenyeknek. 

megosztom