Nemzetek Ligája

Ezzel a tippel támadunk a vb-elődöntő visszavágóján

megosztom

Pénteken az angol válogatott Fiumébe látogat és megpróbál revansot venni a világbajnoki ezüstérmes horvátokon.

1x2     
Horvátország Döntetlen Anglia
2.65 3.25 2.90

A horvát aranygeneráció rászolgált a jelzőjére és a 2018-as világbajnokságon történelme legjobb eredményét elérve ezüstérmet szerzett. A kockásmezeseket a torna legjobbjának választott, Aranylabdára is méltán pályázó Luka Modric vezette, ám a döntőben Franciaország túl nagy diónak bizonyult számukra.

Nem volt köszönet az első Nemzetek Ligája összecsapásukban. fotó: Toronto Star

A vb utáni örömünnep kis túlzással pillanatok alatt nemzeti gyásszá vált, miután szeptember 11-én történelmi, 6-0-ás vereséget mért rájuk a vb-n leszerepelt spanyol válogatott. A meccsen csupán 30 százalékban birtokolták a labdát, ami ugyan annyira nem meglepő, az azonban, hogy De Geanak szinte semmi munkát nem adtak a meccs során már komolyabb aggodalomra adhat okot. Nem beszélve az átjáróházként üzemelő védősorukról.

Zlatko Dalic mester egyből a kritikusok kereszttüzébe került és a pénteki elődöntő-visszavágón bizonyítási kényszerben lesz fiaival.

Ami kicsit megnyugtatóan hathat a horvátoknak, hogy 2013 óta, legutóbbi húsz hazai válogatott meccsükön egytől egyik sikerült megrezegtetniük az ellenfél hálóját,

azonban ha nem sikerül befoltozni a védelmet, a komoly fiatal tehetségekkel tűzdelt Háromoroszlánosok akár meg is szórhatják őket. 

[2710705] 2018-10-12 20:45:00 Horvátország - Angliax;5

A vb utáni időszak Angliának sem sikerült zökkenőmentesen. Első Nemzetek Ligája-meccsükön 2-1-re kikaptak otthon a spanyoloktól majd egy elég kiegyenlített párharcon Rashford góljával 1-0-ra verték Svájc válogatottját. Bár a mutatott játék nem volt annyira olajozott, ez a szövetséget nem akadályozta meg abban, hogy a közönségkedvenc Gareth Southgate-tel október elején 2022-ig szerződést hosszabbítsanak.

Southgate pénteken a fontosabb játékosok közül Luke Shaw játékára nem számíthat és három újoncot is behívott, a Dortmund szupertehetségét, a 18 éves Jadon Sanchót, James Maddisont és Mason Mountot. A horvátoknál Dejan Lovren és Ante Rebic visszatért a csapatba - a spanyolok ellen hiányoztak - azonban Vrsaljko, Brozovic, Barisic, Kalinic és Cop egyaránt kényszerpihenőn vannak sérülés miatt.

[2710705] 2018-10-12 20:45:00 Horvátország - Angliax

Dalic csapatát a spanyol-fiaskó ellenére komoly éltetéssel fogadja majd a közönség, hiszen ez lesz az első hazai meccsük a világbajnokság óta és ez elég lehet ahhoz, hogy minimum egy gólt becsikarjanak a Southagate-legénységnek. » Update: a meccs zárt kapus lesz.

Bár a Háromoroszlánosok nem az a tipikusan sok gólt szerző csapat, de elnézve a lyukacsos horvát védelmet a gólváltás reális opció lehet, a meccs pedig - ahogy az oddsok is jelzik - bármely irányba eldőlhet.

 

  • Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.90    

 

[2710705] 2018-10-12 20:45:00 Horvátország - Angliax;
megosztom