Nemzetközi foci

Extrém ötlettel állt elő a Chelsea az ultrák büntetésére

megosztom

Az antiszemita szurkolókat kitiltás helyett megpróbálnák átnevelni, nem is akárhogy.

fotó: Hooligans TV

A világ futballstadionjaiban az egyik állandóan megjelenő probléma a csapatok ultráinak olykor hajmeresztő rasszista megnyilvánulása. A Chelsea klubigazgatója, Bruce Buck most egy merőben új ötlettel állt elő, mégpedig, hogy a kitiltás helyett átneveléssel próbálják jó útra téríteni az antiszemita szurkolókat.

A Kékek tulajdonosa, Roman Abramovic, aki mellesleg zsidó származású, az egyik fő szószólója a radikális megnyilvánulások visszaszorításáért folytatott küzdelemnek. A szóban forgó szurkolókat pedig a program részeként a náci Németország egyik legszörnyűbb rémtetteinek helyszínére, Auschwitzba vinnék, hogy ezáltal változtassanak nézeteiken.

Buck az alábbiakkal magyarázta ezt az újítást, amelyet hamarosan be is vezethetnek.

Ha csak kitiltod az embereket, a viselkedésük soha nem fog megváltozni. Újításunk által megadjuk nekik az esélyt, hogy rájöjjenek tetteik súlyosságára és hogy a jövőben megváltozhassanak.

A továbbiakban tehát ha valakit tetten érünk, megadjuk neki a választás lehetőségét: vagy évekre kitiltjuk a stadionból, vagy a segítségünkkel megpróbálhat jó útra térni. A többi csapatot is arra szeretnénk ösztönözi, hogy lépjenek az ügyben, amely napjainkban is komoly problémát jelent." - mondta Buck.

A Chelsea-nek most pláne nincs szüksége balhékra, hiszen a tavalyi csalódást keltő szezon után, nagyrészt az új mester Sarrinak köszönhetően szárnyra kapott a csapat. Egyelőre veretlenek a bajnokságban és 20 egységgel holtversenyben a Manchester City és a Liverpool társaságában állnak az élen. Akik hisznek a Kékek bajnoki címében óriásit kaszálhatnak, hiszen a remek szezonstart ellenére jelenleg 10-szeres pénzt fizet rá a   .

bet365
267610

 

megosztom