NFL

Bízunk a veterán 10-esben - +EV-s játékos speckó tipp!

megosztom

A New York Giants és a Philadelphia Eagles összecsapásával indul az NFL alapszakaszának hatodik játékhete.

Bár még csak öt játékhéten vagyunk túl, az 1-4-gyel álló New York Giants számára már most egy élet-halál meccs következik, és a címvédő Philadelphia sem lehet sokkal nyugodtabb a két győzelmével. Papíron a sokkal jobb erőkből álló vendégek számítanak a favoritnak, de egy ilyen feszült prime time csoportrangadón kis túlzással bármi megtörténhet. A nyertes taktikán így most sem kívánunk változtatni, avagy ismét a játékos speciális piacról szemezgetünk. 

A kétszeres Super Bowl-győztes Eli Manning nem néz könnyű este elé, hiszen olyan "vadállatok" vadásznak majd rá, mint például Fletcher Cox. A hazai támadófal tehát, ha nem szeretné állandóan a földön látni a kapitányát, akkor oda kell tennie magát. Idén olyan nagy panasz egyébként nem lehet a játékukra, ha nem is elit egység képét mutatják a fal tagjai, de átjáróházról sem beszélhetünk. Tavaly hasonló előjelekkel várták a Philadelphia elleni meccseket és akkor mindkétszer egész jól sikerült tartani a Sasok brutálisan erős front 7-jét. Manning ezt ki is használta, idegenben 366 yardot passzolt össze az Eagles ellen, míg otthon 434-et, ami az egyetlen 400+ yardos meccse volt a szezonban. 

Persze a tavalyi két meccsük a legelhanyagolhatóbb tény a Manning-over mellett. Ami fontos, hogy véleményünk szerint a Giants egyre ígéretesebb futójátéka nem fog tudni hatékonyan működni a Philadelphia elit futás elleni védelme ellen. Ha nem megy a játék földön, akkor marad a levegő, ahol viszont még nyomás alatt is találhat fogást a hazai alakulat. Az Eagles védelmének ugyanis a második sora a leginkább sebezhető. A szezonban eddig 276.8 yardot engedtek átlagban meccseként, amivel a mezőny utolsó harmadába tartoznak. 

bet365

Bár nem New Yorkban találjuk a liga legfélelmetesebb elkapósorát, de az Odell Beckham - Sterling Shepard duó a legjobbak közé tartozik. Mindkét WR-nél elgondolkoztunk az overen, hiszen az Eagles védelme egyedül a Colts ellen tudta az ellenfél legjobb elkapóját 100 yard alatt tartani, tehát OBJ-nek jó meccse lehet, míg Shepard tavaly mindkétszer 130 yard fölé jutott a Philly ellen. Dönteni nem tudunk és nem szeretnénk mindkét játékosra behúzni az overt, így Manningnél maradunk, aki sok passzal keresheti majd Saquon Barkley futót is. 

A tipp mellett szólhat még az is, hogy jó eséllyel a hazaiaknak kell majd az eredmény után menni, akkor pedig egyértelműen a passzjáték kerül előtérbe. Manning idén átlagban meccsenként 262 yardot passzolt és szerintünk ezt egy gyenge secondary ellen is hozni fogja, még ha a korábbiaknál egy fokkal nagyobb nyomás alatt is lesz. 

New York Giants-Phildelphia Eagles
hatharom.com
Játékos összesített passzolt yardjai - Eli Manning 262.5 felett
1.83 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 02:15
megosztom