Magyar foci

Szoboszlai is a fedélzeten, tippek az U19-es selejtezőre

megosztom

Szlovénia ellen kezdi meg szereplését az Eb-selejtezőben U19-es válogatottunk. A helyszín a Hidegkuti Nándor Stadion.

Fotó: mlsz.hu

A kvalifikáció hetes csoportjában a magyar válogatott mellett Ausztria, Szlovénia és Koszovó szerepel, az egyhetes selejtezősorozatnak pedig a mieink a házigazdái.

Ez komoly esélyt jelenthet Németh Antal legénységének, ugyanakkor az ellenfelek erejét elnézve egyáltalán nem lesz könnyű a négyfős csoport első két helyén végeznünk.

Szerda este a szlovénok ellen kezdjük meg a tornát, a fogadóirodák számai alapján pedig elég kiegyenlítettek az esélyek.

A magyar csapat egy hónappal ezelőtt Horvátországban egy felkészülési tornával melegített a selejtezőkre. Azon a megmérettetésen fiaink a második helyet szerezték meg, Montenegró ellen 2-2-es döntetlent, Izraellel szemben pedig 3-1-es vereséget sikerült elérni.

1x2     
Szlovénia U19 Döntetlen Magyarország U19
2.87 3.30 2.40

"A másfél évvel ezelőtti Eb-szereplés miatt magasak az elvárások a csapattal szemben, de szeretnénk megfelelni ezeknek a selejtezők során - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi kapitány. "Az elmúlt időszakban egy 35 fős bő keretet alakítottunk ki, és igyekeztünk minden játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra. A csoport nagyon erős, s ezt nem csak az udvariasság és óvatosság mondatja velem. A negyedik kalapból például azt a Koszovót kaptuk, amelyet mindenki szeretne elkerülni, de az osztrákok és a szlovénok is rendkívül erős csapattal érkeznek, mindkét csapat számára reális célkitűzés a továbbjutás kiharcolása. Első ellenfelünk, a szlovén együttes remek eredményeket ért el mostanában, legutóbb például 3-3-at játszott a franciákkal. Várakozásom szerint óriási csata lesz az első két helyért, amelyben, reményeim szerint, mi is sikeresek leszünk"- így a kapitány.

A Németh Antal vezette együttes a másfél éve az Eb-n szereplő játékosokra épül, alig változott a keretünk a horvátországi tornához képest, az ottani kulcsemberek közül egyedül a sérült Csoboth Kevinre nem számíthat most a szakmai stáb. Ott lesz azonban a meccseken Szoboszlai Dominik, aki az elmúlt időszakban már az U21-es válogatottban kapott szerepet, és több alkalommal kerettag volt az A-válogatottnál is.

A magyar U19-es válogatott kerete
Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (Debreceni VSC)
Védők: Kovács Krisztián (Győri ETO), Mocsi Attila (MOL Vidi FC), Újvárosi Ádám (Debreceni VSC)
Csóka Dániel (Wolverhampton Wanderers), Bolla Gergő (Haladás), Majnovics Martin (Mattersburg), Zeke Márió (MOL Vidi FC)
Középpályások: Molnár Dominik (Paks FC), Csonka András (Ferencvárosi TC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Bencze Márk (Vitesse), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (Ajax Amsterdam), Torvund Alexander (Ullern IF), Tímári Norman (Ceglédi VSE)

A szlovén csapat egyáltalán nem lesz könnyű falat, ugyanakkor hazai pályán mindenképpen esélyesebbnek számítunk a győzelemre.

Ebből kifolyólag mi két tippben gondolkozunk, az egyik a gólváltás, amely a korosztályra való tekintettel mindig benne van a pakliban, a másik pedig a +0-s ázsiai hendikep a magyar válogatottra.

 

  • Magyarország U19 +0@1.75    
     
  • Mindkét csapat szerez gólt@1.72    
[2872869] 2018-10-10 20:15:00 Slovenia U19 - Magyarország U19x;
megosztom